La Farra dels Bisbots s’estrena amb un vermut a la Plaça del Rei

La Plaça del Rei ha acollit el primer acte organitzat per la Colla la Bóta, amb un caire satíric i una forta crítica social

19 noviembre 2023 18:59 | Actualizado a 19 noviembre 2023 18:59
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una de les places emblemàtiques de la Part Alta de la ciutat ha sigut testimoni de la primera aparició pública de la trobada de la Farra dels Bisbots. L’arribada dels personatges principals religiosos s’ha fet esperar, però finalment el Bisbe de la Colla la Bóta, acompanyat pel Bisbe d’Ambraçats, el del Ball de la Reina Maria Cristina i el de Dames i Vells han pres tot el protagonisme.

La música ha començat a sonar des de les 12 del migdia gràcies a PD Peting i Dj’s D-Broma, però no ha sigut ser fins les 13:15 que l’espectacle va començar. «Tenim més gent a la plaça que per Santa Tecla a l’Ofici», ha expressat el Bisbe de la Colla la Bóta, el primer en parlar. L’acte també ha servit per presentar la temàtica de la disfressa de la carrossa del següent carnaval que, com és costum, serà de crítica al sistema amb el toc satíric que caracteritza la Colla la Bóta.

La disfressa de Carnaval de la Colla
la Bóta serà l’uniforme d’operaris de neteja

Enguany, han decidit que sigui l’uniforme dels operaris de la neteja, per posar el focus sobre la situació actual de la ciutat respecte a les plagues de coloms o paneroles.

Primera edició

Antoni Teuler, a banda de reconegut pastisser de la Pastisseria Trill, és membre de l’Associació Ambraçats i protagonitza el personatge de Bisbe. «És el primer acte que fem com a tal. Des de la Colla la Bóta volíem fer alguna cosa perquè al novembre a Tarragona no hi ha cap acte semblant», ha afirmat. Ha deixat clar, això sí, que qualsevol sàtira o broma «es fa des del respecte, però que la gent s’ho passi bé».

Entre els bisbes també hi han pres part Oriol Grau, el reconegut actor i pregoner de les darreres Festes de Santa Tecla. Ha explicat que, malgrat no haver-se encarregat de la redacció dels textos, ha aportat el seu gra. «No ho vaig poder evitar i vaig incloure quatre acudits dels meus», ha afirmat entre somriures.

Comentarios
Multimedia Diari