La URV estalvia un 27% en el consum d’energia en tancar a l’agost

L’encariment del cost de l’energia va fer que la despesa del mes augmentés un 70%, però hauria estat del 131% si no s’hagués actuat

12 octubre 2023 08:53 | Actualizado a 12 octubre 2023 08:56
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La URV va adoptar diferents mesures de contenció de la despesa energètica per als mesos de calor, com ara la modificació dels horaris dels edificis i el tancament de la majoria de les instal·lacions entre el 7 d’agost i l’1 de setembre, una setmana addicional respecte del mes d’agost de 2022.

Aquesta darrera acció ha tingut com a resultat un estalvi notable de la despesa com a conseqüència de la reducció del consum energètic. Així, el tancament ha propiciat una davallada del consum de gas i electricitat del 27% respecte del mateix període de l’any passat, tot i que la despesa ha estat un 69,6% més.

Això és així perquè si aquest agost, quan es van consumir 724.213 kWh, s’hagués mantingut el nivell de consum del mateix mes de 2022 (989.564 kWh), l’import a pagar tenint en compte el preu actual de l’energia hauria estat de 138.576,78 euros més, un 131% més que l’any passat.

El Pla d’emergència energètica es revisa periòdicament per assegurar l’estalvi i, alhora, unes condicions de treball i estudi adequades. Així, el tancament generalitzat de la climatització a totes les dependències de la Universitat es produeix aquest divendres, 13 d’octubre. De la mateixa manera, la posada en marxa de la calefacció dependrà de les condicions ambientals que es presentin les pròximes setmanes.

Comentarios
Multimedia Diari