Miquel Roig: «La Festa Major porta el segell morellenc»

El regidor de Cultura i Festes explica que el municipi es troba immers en la Festa Major, amb concerts, ball, tradicions, espectacles infantils i actes populars, fins dilluns vinent

09 noviembre 2023 12:03 | Actualizado a 09 noviembre 2023 12:11
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sant Martí, faci o no l’estiuet que el caracteritza, és sinònim de Festa Major a El Morell; la de tardor. El gruix del programa festiu arriba avui i es prolongarà fins dilluns.

Per anunciar la Festa Major, avui el pregó!

Efectivament. I ens complau que sigui pronunciat per en Roger Catà Plana, de Ca Montseny. Ell és la setena generació que treballa al camp i la quarta fent-ho com a mestre moliner. En destaca per la qualitat dels seus préssecs, dedicat ara també a la producció d’alvocats, i guardonat amb diversos premis nacionals i internacionals pel seu oli d’oliva verge extra.

Ja que fa referència a l’agricultura, ha volgut recuperar l’antiga exhibició de tractoristes.

Va ser diumenge passat que, després de molts anys, vam fer la 1a Gimcana de Tractors amb un sorprenent èxit de participació. Una trentena de pagesos del poble van demostrar la seva destresa a dalt del tractor, en un circuit preparat expressament per a l’ocasió i la consegüent admiració del públic.

Com definiria la Festa Major?

Diria que porta el segell morellenc. En un 80 % està muntada per les entitats que l’han volgut emmaquetar. Tenim un ampli teixit associatiu amb una trentena d’entitats molt implicades i amb ganes de fer la seva aportació festiva, per la qual cosa és satisfactori haver d’estirar el programa a fi efecte de poder encabir-les a totes.

Quina és l’oferta musical per als joves?

Demà mateix tenim la Nit Jove al Pavelló municipal amb la gresca i les versions del grup Dalton Bang, gaudir de La nit està que crema, el nou treball de Buhos i altres creacions seves, per acabar amb el punxadiscos, Aleix Ballester.

I per al públic amant del ball amb orquestra?

Doncs com mana la tradició, dissabte hi haurà el concert i ball de festa major amb l’Orquestra Maravella. A les 9 del vespre interpretaran el concert, amb un aforament per a 500 persones. Fins a enllaçar l’hora del ball, hom podrà degustar una fideuada i escoltar un grup de versions, de rock bàsicament.

Els Capgrossos Petits estan d’aniversari...

Ara farà deu anys que va sortir per primer cop el grup de Capgrossos Petits, una secció de l’Associació Cultural Embruix, acompanyat de l’agrupació dels Martinets de l’Escola Municipal de Música El Morell. D’ells és enguany el protagonisme i d’aquí la cercavila, amb colles convidades i el concurs lliure de capgrossos que vam fer dissabte passat. Demà prendran part a la cercavila, amb tot el seguici popular, i diumenge al seguici.

Parlant de mainada, quins actes infantils s’han organitzat?

Demà passat, diada central de la festa, hi ha al matí l’espectacle de carrer amb Tomasa, la xatarrina, una optimista àvia de fusta, per a tots els públics, tallers i vermutet per commemorar, en aquest cas, els deu anys del Ball de Diables Petits. Dilluns, matí i tarda, el Divertiland amb jocs, curses i escalada i al vespre tornarà el Mag Lari. Finalment, diumenge dia 19 a les 12 h hi haurà “La Caseta de Xocolata”, espectacle de titelles. El mag i els titelles són els dos únics actes de pagament.

Com a regidor de Cultura, quin objectiu hi ha a curt termini?

Tenim l’Associació Cultural Embruix, entitat que desenvolupa una valuosa tasca de difusió dels elements propis de la nostra cultura i tradicions, la qual aglutina una bona part de la gent jove. Malgrat això, hi ha tot un sector de la població jove que roman un xic desvinculada de la vida associativa del municipi. Intentarem promoure alguna associació i iniciatives que resultin atractives per aquest segment que sembla que no troba el seu encaix. El Morell, al llarg de l’any, programa molts esdeveniments rellevants que requereixen del suport de tots, i que tenen molt ressò entre la ciutadania i el públic de pobles i ciutats veïnes.

Comentarios
Multimedia Diari