Nova dinàmica de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona per detectar violència masclista

Ha estat dissenyada com un joc de taula que presenta situacions reals i complexes

20 febrero 2024 12:12 | Actualizado a 20 febrero 2024 12:35
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona incorpora la iniciativa innovadora per a la detecció de la violència masclista amb la introducció de la dinàmica gamificada Una mirada atenta. Aquesta iniciativa, liderada per la comissió d’Igualtat i Polítiques Socials de l’Institut Català de la Salut, té com a objectiu ajudar els professionals de l’àmbit de les urgències a identificar possibles casos de violència masclista mitjançant una aproximació lúdica i reflexiva.

La dinàmica Una Mirada Atenta ha estat dissenyada com un joc de taula que presenta situacions reals i complexes en les quals les dones podrien ser víctimes de violència masclista.

Els participants reben progressivament informació sobre les explicacions i conductes de les pacients i els seus acompanyants a l'hora de rebre assistència a la urgència. A partir d'aquestes dades, els equips de professionals han de reflexionar i arribar a consensos sobre quines dones podrien estar experimentant violència masclista.

El primer grup

A l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, aquesta iniciativa s'ha posat en marxa recentment. El primer grup a participar ha estat un equip interdisciplinari format per membres de psicologia clínica, treball social, psiquiatria i residents de psicologia clínica.

A través d'aquest enfocament multidisciplinari, s'espera enriquir les perspectives i les capacitats del personal sanitari per afrontar aquesta problemàtica complexa de manera efectiva. En les pròximes setmanes s’incorporaran els serveis d’urgències, ginecologia i obstetrícia i traumatologia.

Aquesta nova estratègia no només busca identificar casos de violència masclista sinó també educar i sensibilitzar els professionals de la salut sobre els senyals d'alerta i les diverses formes que aquesta violència pot adoptar.

Amb una comprensió més profunda d'aquesta problemàtica, l'hospital aspira a proporcionar un entorn més segur i acollidor per a totes les pacients.

Comentarios
Multimedia Diari