Sant Jordi aterra a Ponent ple de música i literatura

La Diada s’allargarà els dies 24, 25 i 26 d’abril amb nombroses activitats a la plaça Pilar Pradells de Torreforta

22 abril 2024 13:27 | Actualizado a 22 abril 2024 13:51
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La celebració de Sant Jordi a Ponent arrenca aquesta setmana amb una àmplia proposta d’activitats. La iniciativa, que té la finalitat d’enriquir les activitats d’aquesta diada més enllà del 23 d’abril, tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 d’abril i l’epicentre serà la plaça Pilar Pradells de Torreforta.

Un any més, l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), a través el Pla Educatiu d’Entorn (PEE), i la Biblioteca Pepita Ferrer ompliran de música i literatura els barris de Ponent amb la participació d’onze escoles i instituts de la mateixa zona i cinc centres educatius del centre de la ciutat.

$!Celebració de Sant Jordi a Ponent l’any 2023. Foto: Ajuntament de Tarragona

La cloenda del Grup de Treball de Música i Entorn és una de les primeres activitats de la celebració de Sant Jordi a Ponent en la qual 600 nens i nenes ballaran diverses danses tradicionals. Oberta a tota la ciutadania, la ballada tindrà lloc aquest dimecres 24 d’abril, de 10 a 13 h a la plaça Pilar Pradells de Torreforta.

Les danses es faran en tres torns: L’alumnat de primària ballarà El Ball del Roble i sardana curta; i el de secundària La Bolangera i el Cercle Circassià. Participaran centres educatius del centre i de Ponent (les escoles Cèsar August, Pau Delclòs, Saavedra, Pax, Riu Clar, la Floresta, Torreforta, Els Àngels, Ponent, La Salle Torreforta i Campclar; i els instituts Campclar, Collblanc, Torreforta, IE Mediterrani).

VIII Certamen Literari Olga Xirinacs

Dijous 25 d’abril, se celebrarà, a partir de les 11 h i a la mateixa plaça Pilar Pradells, el VIII Certamen Literari Olga Xirinacs amb l’entrega de més d’una quinzena de premis a l’alumnat dels centres educatius de Ponent. L’acte comptarà amb la presència de la il·lustre autora tarragonina.

El mateix 25 d’abril a les 10 h i també a la plaça Pilar Pradells, se celebrarà la cloenda del grup de treball Lectura i Entorn amb una mostra literària.

En diferents estands, es podran veure els llibres i els punts de llibre creats per l’alumnat dels centres educatius de Ponent així com la revista redactada pel Consell Municipal d’Infants de Tarragona i els fanzins creats per part de l’alumnat que aquest curs ha participat en el projecte l’Artista va a l’escola. La mostra també comptarà amb una parada especial de la Biblioteca Pepita Ferrer.

Marató de contes

Una altra de les activitats més destacades és la Marató de contes que tindrà lloc a la plaça Pilar Pradells el divendres 26 d’abril a les 10 h. L’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil de l’institut Vidal i Barraquer representaran contes amb titelles davant dels infants dels centres educatius de ponent.

$!Celebració de Sant Jordi a Ponent l’any 2023. Foto: Ajuntament de Tarragona

La Xarxa de Centres Cívics de Tarragona també s’ha sumat a la celebració de Sant Jordi amb nombroses activitats. Avui, dilluns 22 d’abril, a les 18 h el centre cívic Torreforta oferirà un conta contes amb la Doctora Kuentux del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya i els seus contes.

També aquest 22 d’abril i fins al pròxim 4 de maig, al centre Cívic de Sant Salvador, es podrà veure l’exposició Concurs de Sant Jordi 2023, una mostra dels concursos de divuit, relat i poesia organitzats per l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona (IMSST) amb motiu de la diada de Sant Jordi 2023.

El dimarts 23 d’abril, de 17 a 19 h s’oferirà l’activitat Sant Jordi a les ludoteques que consistirà en un taller de punts de llibre als centres cívics de Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i Bonavista.

Aquesta activitat també tindrà lloc, demà a la mateixa hora, a la Ludoteca intergeneracional La Xarranca ubicada a la llar municipal de gent gran Centre i, en aquest cas, es farà una activitat teatralitzada en la qual les persones participants es disfressaran per convertir-se en Sant Jordi i Santa Jordina.

Comentarios
Multimedia Diari