Set de cada deu usuaris de l’Atenció Primària van rebre atenció en cinc dies durant el 2023

S’ha millora l’accessibilitat presencial i la demanda amb 50.500 visites més. Aquest any es preveu reforçar aquesta tendència

14 febrero 2024 12:26 | Actualizado a 14 febrero 2024 12:37
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Pla de millora de l’accessibilitat de la ciutadania a l’atenció sanitària engegat durant el 2023 per part del Departament de Salut ja reflecteix els seus fruits a Catalunya, també a la Regió Sanitària Camp de Tarragona, on set de cada deu usuaris de l’Atenció Primària i Comunitària van rebre visita amb el seu professional assignat en cinc o menys dies. Aquesta xifra puja fins als nou de cada deu en un termini inferior a deu dies.

Durant el 2024, es preveu reforçar aquesta tendència gràcies al desplegament de l’anomenada programació per motius, que permet facilitar una atenció més resolutiva per a la ciutadania amb fins a 285 motius de demanda de visita per part dels usuaris, fixant quin és el professional més adient per donar-hi resposta.

És, mentrestant, un exercici de rècord pel que fa a intervencions quirúrgiques, ja que la Regió Sanitària Camp de Tarragona va realitzar 28.911 intervencions quirúrgiques, un 28% més que el 2022. Es tracta del registre més alt aconseguit mai. L’augment d’activitat ha permès disminuir en un 80% el nombre de pacients no atesos dins del termini previst per deixar-lo en 394, uns 1.600 menys que el desembre del 2022. El 99% de la cirurgia oncològica, el 95% de les intervencions de garantia (pròtesis de maluc, cataractes i pròtesis de genoll) i el 93% de la resta s’executen en el termini d’accés garantit.

La pujada d’activitat també és substancial pel que fa a proves diagnòstiques, amb 54.383 i un augment del 15% en comparació amb el 2022; això suposa 7.000 proves més que l’exercici previ. En paral·lel, els casos atesos fora de termini cauen un 11%. Quant a consultes externes, s’experimenta un lleuger increment de l’activitat amb 141.329, més d’un miler per damunt de l’any 2022.

Segons destaca la gerenta de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Imma Grau, “»els resultats reflecteixen l’esforç completat pels treballadors i treballadores de tots els centres sanitaris de la Regió Sanitària Camp de Tarragona. No era fàcil fer un pas endavant tan gran en tan poc temps i és un estímul per continuar en aquesta línia durant el 2024. L’activitat se situa a nivells previs a la pandèmia, fins i tot per damunt, i responem amb garanties als objectius marcats pel que fa a accessibilitat”».

Comentarios
Multimedia Diari