Tarragona i Lleida s’alineen per reclamar la priorització de l’enllaç entre l’A-27 i l’AP-2

El paer de la capital del Segrià ha fet una visita institucional a l’Ajuntament del Tarragonès per tractar temes que afecten els dos municipis

29 enero 2024 20:16 | Actualizado a 29 enero 2024 20:37

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha fet aquest dilluns una visita institucional a l’Ajuntament de Tarragona on ha estat rebut pel seu alcalde, Rubén Viñuales, acompanyat dels consellers i conselleres de l’equip de govern i els portaveus dels grups municipals presents al consistori. El paer en cap ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Tarragona.

Abans de fer una visita a la Tarragona Romana, ambdós alcaldes han mantingut una reunió de treball en què s’ha posat de manifest la importància de l’eix Lleida-Tarragona per a la intermodalitat i que, alhora, potenciï els sectors estratègics del territori, la promoció econòmica, l’agroindústria i el turisme. Aquest “és l’eix que marca la nostra identitat des d’un punt de vista econòmic”, ha assegurat Larrosa.

Tarragona és un punt clau per a l’economia de Lleida, ja que és el seu port natural i, per tant, és imprescindible que millorin les comunicacions per potenciar el transport de mercaderies amb l’estació intermodal.

A més, Lleida i Tarragona s’han alineat per reclamar a l’Estat la priorització de l’enllaç de l’A-27 amb l’A-P2.

L’actual N-240

L’actual N-240 entre Tarragona i Montblanc constitueix un dels principals eixos viaris de connexió entre Tarragona i la zona nord-occidental de Catalunya i, per tant, un dels corredors utilitzats pel trànsit procedent de l’eix Madrid-Saragossa-Lleida amb destinació Tarragona.

El projecte per connectar l’A-27 i l’autopista AP-2 a Montblanc ja està redactat però està pendent que surti a licitació. Segons es va anunciar, les obres podrien començar d’aquí a un any aproximadament i la seva execució duraria un any i mig més.

Per la seva part, l’alcalde Viñuales ha posat de relleu que “l’obertura del túnel del Coll de l’Illa és l’exemple de la necessitat de fer aquesta aliança entre aquestes dues ciutats tan estratègiques com són Tarragona i Lleida, perquè precisament aquesta infraestructura que ha costat 15 anys en posar-se en marxa redueix en 15 minuts el trajecte entre Tarragona i Lleida i això beneficia al sector del transport facilitant la connexió amb el Port”. Viñuales ha afegit: “El Port de Tarragona és i ha de ser també el Port de Lleida”.

Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:
Comentarios
Multimedia Diari