Tarragona vol viure un Sant Magí de màxims

La Colla Jove pretén descarregar el primer castell de gamma extra de la temporada, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau la clàssica de vuit, el Serrallo el 2d7 i els Xiquets el 4d9f

19 agosto 2023 09:25 | Actualizado a 19 agosto 2023 09:39
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tot preparat perquè la plaça de les Cols, avui a les 12, torni a ser el gran escenari on les quatre colles castelleres de Tarragona; Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Xiquets del Serrallo tornin a portar els millors castells que tenen fins al moment. Enguany, Sant Magí, el 19 d’agost, cau en dissabte, per tant, segurament serà una actuació amb encara més públic de l’habitual. Aquests últims dies les quatre colles han estat acabant de polir els detalls, i entre assajos especials. Els nervis, i la concentració s’han notat als patis d’assaig.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona, així com va dictaminar el sorteig realitzat al programa Finet i pel Mig de Tac12, seran els encarregats d’obrir la diada. Els de Cos del Bou han passejat a diferents places el 2d8f, que han descarregat fins en vuit ocasions. Les dues últimes amb un folre reduït amb la intenció d’avui pujar-lo un pis més. I és que els de la camisa lila afronten el repte de la gamma extra. Tenen ganes d’estrenar gamma nova que, per cert, ja s’ha demostrat que va cara. També han passejat amb seguretat el 3d9f. Fins a cinc vegades l’han descarregat, l’última a Cos del Bou, on no ho feien des del 2014. Per tant, s’ha convertit en una aposta segura, que ben segur es podrà veure durant el dia d’avui. Finalment, el 4d9f l’han descarregat, també, però només en una ocasió, i el podrien tornar a portar a plaça per Sant Magí.

Els segons a actuar seran els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Segurament son els que arriben amb els deures més avançats, podríem dir que a la pràctica fets. Els del barri cooperativista ja han descarregat en quatre ocasions, si tot va bé arribarà la cinquena avui. També han estrenat el 2d7, ho van fer a Vallmoll, i a l’actuació de Cos del Bou el van tornar a descarregar. I precisament, a Cos del Bou va ser el lloc on van decidir estrenar el 4d8. Aquests tres castells seran, si res canvia, els que portaran a la plaça de les Cols. Ja els van ajuntar a Cos del Bou, i podrien tornar a repetir la clàssica de 8 per segon cop.

Els Xiquets del Serrallo seran els tercers. Els del barri mariner han tingut sensacions contraposades, però ja han aconseguit descarregar el 4d7a, més un de carregat. També han executat fins a dos cops. I el 2d7 els va quedar en intent desmuntat a La Canonja fa una setmana. El castell va mostrar bones mides, però la canalla va pujar una mica lenta, fent que decidissin tirar-lo a baixa i no arriscar més del compte. Per tant, el principal objectiu dels del barri mariner és el 2d7.

I els últims a actuar seran els Xiquets de Tarragona. El seu cap de colla, Roger Peiró, no ha amagat en diverses ocasions que la Tripleta Màgica és el seu objectiu per aquest Sant Magí. Els matalassers ja han descarregat fins en quatre ocasions. També han descarregat el 3d9f, dos cops. Però encara no han portat a plaça el 4d9f, el seu gran objectiu de Sant Magí. No descarreguen la Tripelta Màgica a Les Cols des del 2015.

Comentarios
Multimedia Diari