Viñuales: «Espai públic i política de proximitat, dues prioritats del Govern»

Projectes com el PAM a PAM, que s’ha iniciat aquest mes, marcaran el futur de la ciutat de Tarragona els pròxims quatre anys. I a això se suma la licitació del nou contracte de neteja

13 octubre 2023 08:35 | Actualizado a 13 octubre 2023 08:38
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A Tarragona #AnemaPams per millorar el teu barri. Amb aquesta declaració d’intencions es presentava el passat 30 d’agost el projecte Pam a Pam que s’ha convertit en realitat aquest mes d’octubre amb l’objectiu de treballar intensament en la dignificació de l’espai públic de la ciutat.

$!Viñuales: «Espai públic i política de proximitat, dues prioritats del Govern»

Aquest és un dels projectes essencials del present mandat del Govern municipal de Tarragona. El projecte s’inicia ara. Però, com el seu nom indica, pentinarà pam a pam la ciutat durant els pròxims quatre anys, de ponent a llevant, de nord a sud, amb un triple objectiu: garantir la seguretat viària, intensificar la neteja i dignificar l’espai públic per posar-lo a l’alçada que mereix la ciutat de Tarragona. Rubén Viñuales, alcalde de Tarragona, té clars els objectius del seu mandat: «l’espai públic i la política de proximitat són dues prioritats del nostre Govern».

«Hem vingut per transformar la ciutat i aixecar els fonaments de la Tarragona d’avui»

Les tres grans àrees del projecte són, doncs, la neteja, la seguretat viària i la dignificació i inclouen treballs com la neteja de voreres i calçada, retirada d’herbes d’escocells, voreres i calçada, neteja de contenidors, repàs de lluminàries, retirada de pintades, reparació i substitució de mobiliari urbà malmès, revisió i repintat de parades de bus i zones d’estacionament, reparació de panots a les voreres i embelliment de parterres, entre d’altres. En paraules de l’alcalde de Tarragona, «és un projecte ambiciós, pensat per a la ciutadania, amb un treball transversal dut a terme per diferents departaments com la Brigada Municipal, Aparcaments i EMT, Brigada d’Intervenció Ràpida, Mobilitat i EMATSA».

Tarragona, al lloc que mereix

L’inici del PAM a PAM se suma a una altra fita important com és la licitació del nou contracte de neteja, vint anys després que es fes per darrera vegada. Cinc empreses s’han presentat a la licitació publicada aquest mes de setembre per un servei que s’adjudicarà en els pròxims mesos.

«El nou servei de Neteja de l’Ajuntament marcarà un punt d’inflexió del futur de la ciutat»

El nou servei de Neteja de l’Ajuntament de Tarragona marcarà un punt d’inflexió del futur de la ciutat. Un servei propi del segle XXI, eficient i sostenible, ha de ser un dels pilars fonamentals de la Tarragona dels pròxims anys. «Cal cuidar la ciutat i posar-la al lloc que es mereix», explica l’alcalde de Tarragona, qui va subratllar, en el marc de la presentació dels primers 100 dies de govern municipal: «Els primers mesos de govern s’han basat en el diàleg i les solucions a problemes que venen de lluny» com dotar de més efectius la Guàrdia Urbana per donar més impuls a la seguretat ciutadana, inversions que ja s’estan executant a la Part Baixa per fer front a les inundacions, el nou circuit per a creueristes o un sistema d’atenció al ciutadà que s’està posant en marxa per a emprenedors per estimular la implantació comercial. Una de les altres fites a destacar per l’executiu municipal, és la signatura del conveni per a la construcció de 192 habitatges de lloguer social, al futur nou barri del PP-10, que veurà la llum abans de finalitzar el mandat.

$!Viñuales: «Espai públic i política de proximitat, dues prioritats del Govern»

«Hem vingut per transformar la ciutat i aixecar els fonaments de la Tarragona d’avui, amb una història de 2.200 anys, però que ha passat de ser Tàrraco a Tarragona, una ciutat en femení, que escolta a les persones, a les entitats, a les empreses, als comerciants i als turistes. Una Tarragona que volem que sigui més verda i més neta i que mira als barris de Ponent, de Llevant, del centre, de la Parta Alta i la Part Baixa», ha assenyalat l’alcalde Viñuales.

Més presència a FITUR

Millorar la imatge de Tarragona és un eix estratègic que va acompanyat d’un impuls en la promoció turística. En aquest sentit, aquest 2024 la ciutat de Tarragona projectarà la seva marca turística amb una presència reforçada a FITUR, la fira més important del sector que se celebra anualment a l’Estat espanyol. Dins de l’espai dedicat a la Costa Daurada, Tarragona donarà a conèixer tots els atractius que la converteixen en una capital mediterrània ideal per al turisme familiar, esportiu, cultural i de negocis al llarg de tot l’any.

L’objectiu principal és aprofitar l’aparador de FITUR per presentar la ciutat com a una ciutat viva i atractiva per al visitant els 365 dies de l’any gràcies a la seva gastronomia, la riquesa cultural i patrimonial, les grans instal·lacions esportives i firals, la bona climatologia, els espais naturals i el seu marcat estil de vida mediterrani.

Comentarios
Multimedia Diari