Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Art amb missatge social a l'estació de autobusos de Tarragona

Unai Reglero estrena dimarts 'Distorsión Libre-revisited'

Diari de Tarragona

Whatsapp
Unai Reglero és fundador de CaldodeCultivo

Unai Reglero és fundador de CaldodeCultivo

Aquest dimarts a les 20 h, s'inaugura a l'estació d'autobusos de Tarragona la intervenció de l'artista Unai Reglero titulada 'Distorsión Libre - revisited'. Una intervenció contundent i directa, que juga amb l'entorn i l'espectador, i interpel·la a la consciència política del ciutadà. En la inauguració parlarà l'autor i s'oferirà una copa.

La intervenció Distorsión Libre té un missatge social i polític directe. “La distorsió del llenguatge i la corrupció dels significats són una típica estratègia de manipulació i propaganda dels mecanismes del poder, utilitzada ja sense cap pudor en aquests temps de postveritat. El llenguatge es veu sotmès a tantes i tals distorsions que ha esdevingut un element simbòlic completament independent de la realitat, un instrument que més que comunicar és utilitzat per confondre a la ciutadania”.

Per a aquesta instal·lació l’artista proposa interauctuar amb grans paraules, grans conceptes, intrínsecament positius, sobre els quals s’assenta el nostre sistema de convivència. Paraules a les quals els mecanismes del poder apel·len constantment per legitimar l’inexplicable i fer-nos còmplices alhora que captius d’un sistema en evident decadència moral.

Unai Reglero és artista visual, fundador de CaldodeCultivo, col·lectiu amb el qual ve desenvolupant projectes artístics en context en diverses ciutats europees i de les Amériques. Arriba a Tarragona després de realitzar un projecte en residència a Laznia Centre d’Art Contemporani de Gdansk, Polònia, i en acabar la inauguració de Distorsión Libre marxa a participar a Ideas City New York, programa del New Museum NY. El projectes més destacats de CaldodeCultivo són: Black Venus Protest (Laznia CCA Gdansk, Polònia, 2017. Detroiters (Ideas City Detroit, EUA, 2016); Medellín Sobre Todos (MDE15. Encuentro Internacional de Arte de Medellín, 2015); Comanche (Artecámara, Bogotà, 2015); Yo no soy una puta (Idartes, Bogotà, 2014); Terra Promesa (Transmissions, Tarragona, 2014); Arriba los de Abajo (La Otra Bienal, Bogotà, 2013); Europa (Expeditions.eu, Varsòvia, 2013); Lo importante es la Base (Expeditions.eu, Tarragona, 2013).

Aquesta és la 14a obra del programa Estació Creactiva, a cura del col·lectiu Künstainer amb el patrocini de Repsol, en col·laboració de l'EMT, i el el suport de Pintures Padrell i Arola Editors. El programa ha comptat amb intervencions de reconeguts artistes com Núria Güell/Levi Horta, Spy, Nil Bartolozzi, Tziqui Artworks, Mëgan/Joana Abrines, Lluc Queralt, Karla Spiluttini, entre d'altres.

Estació Creactiva és un programa d'intervencions d'art contemporani a l'espai públic, concretament a l'estació d'autobusos. Es tracta de produccions professionals realitzades expressament per a l'Estació. Les obres dialoguen amb el context i interpel·len a l'espectador per dur-lo a una reflexió crítica sobre la realitat que l'envolta. El projecte vol potenciar l'ús d'allò públic, fins al punt de cridar a la ciutadania a fer-se seu aquest espai. S'entén l'Estació com una col·lecció d'art a l'espai públic, en sintonia amb les corrents de l'art contemporani actual.

Temas

Comentarios

Lea También