El XII Rally Costa Brava Històric, serà més històric que mai!

De l'1 al 4 d'octubre, dividit en quatre etapes amb 1.470 km de recorregut, 36 trams de regularitat, alta gastronomia i base immillorable a Lloret de Mar.

19 mayo 2017 21:59 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Entre els dies 1 i 4 d'octubre tindrà lloc la XII edició del Rally Costa Brava Històric, prova de regularitat per a automòbils i motocicletes clàssiques que organitza RallyClassics, ral·li que aquest any reunirà una sèrie d'al·licients que el faran més històric que mai.

Aquest proper Rally Costa Brava Històric serà una prova de regularitat amb magnificència, amb una inscripció de luxe (molts participants estrangers i els millors equips nacionals); la base de cursa en una ubicació immillorable (Hotel Rigat Park & Spa, 5 estrelles); una gastronomia d'alt nivell (inclòs un sopar en un establiment amb una estrella Michelin), un recorregut exigent i al mateix temps divertit (1.470 kms, amb 36 trams de regularitat); el patrocini i la caravana de la millor marca (BMW); el millor amfitrió possible (Lloret de Mar), de nou capital indiscutible del motor i els ral·lis; el millor Village (Passeig Marítim de Lloret); un gran tram espectacle (Parc aquàtic WaterWorld); i el fenomenal ambient en les carreteres de mitja Catalunya.

Una participació que apunta a la qualitat

Encara que queda molt per poder concretar la que es preveu llarga llista d'inscrits, alguns noms ja han transcendit i entre ells el d'Antonio Zanini, que serà notícia en aquesta prova per un doble motiu. Primer per ser Zanini qui és, per la seva qualitat i palmarès, i per ser l'únic guanyador del Rally Costa Brava de Velocitat i també de la seva versió de Regularitat, però a més perquè hi prendrà part amb un vehicle molt especial, un dels quatre Porsche 911 2.0 Coupé que van participar en el Ral·li Monte-Carlo de 1966, conduït per Juan Fernández i Ramón Grifoll.

Zanini i el patró del Nou Onze Team, Carlos Beltrán, faran equip en el XII Rally Costa Brava Històric com a test previ a la seva participació en el Ral·li Monte-Carlo Historique de 2016, participació pensada per celebrar el 50 aniversari d'aquesta unitat que té un palmarès de més de 300 curses. Tot un luxe per a l'afició espanyola.

A més, se sap que a la sortida hi haurà diversos equips estrangers de gran nivell, la qual cosa donarà mostra de l'internacional que es preveu aquesta propera edició, amb equips que arribaran de França, Suïssa, Uruguai, Anglaterra i Bèlgica, entre altres països.

BMW amb el Rally Costa Brava

Un any més, BMW dóna suport el Rally Costa Brava com ve fent des de 2014 en totes les organitzacions de RallyClassics, des de les multitudinàries BMW Classic Series fins a les proves de carretera de les quals el Costa Brava és la més destacada. BMW cedirà diverses unitats de la seva flota per a la caravana de seguretat del ral·li, una missió imprescindible per al bon funcionament d'un esdeveniment que recorre una gran quantitat de pobles i ciutats catalanes.

Els detalls exactes del recorregut no se sabran fins al dia anterior a la sortida, a les verificacions de Lloret de Mar, autèntic nucli d'un ral·li que té un magnífic acomodament en aquesta vila marítima, en la qual tindran lloc els principals actes del mateix. El programa previst és el següent:

1a etapa

1 d'octubre: 19.00h: Sortida del primer participant des de Lloret de Mar

2 d'octubre, 02.55h: Arribada a Lloret de Mar del primer participant

2a etapa

2 d'octubre, 11.00h: Sortida del primer participant des de Lloret de Mar

2 d'octubre, 20.00h: Arribada al Port Olímpic de Barcelona del primer participant

3a etapa

2 d'octubre, 21.30h: Sortida del primer participant des del Port Olímpic de Barcelona

3 d'octubre, 05.15h: Arribada a Lloret de Mar del primer participant

4a etapa

3 d'octubre, 14.00h: Sortida del primer participant des de Lloret de Mar

4 d'octubre, 00.45h: Arribada a Lloret de Mar del primer participant. Final del ral·li

4 d'octubre, 11h: Repartiment de premis en el podi de Lloret de Mar

Palmarès del Rally Costa Brava Històric

2014 – XI – Lluís Pallí-Guillem Buscarons (Espanya/Innocenti Mini Cooper)

2013 – X – Yves Deflandre-Joseph Lambert (Bèlgica/Porsche 911)

2012 – IX – José Lareppe-Joseph Lambert (Bèlgica/Opel Ascona)

2011 – VIII – Carles Miró-Jesús Arriezu (Espanya/Porsche 911)

2010 – VII – Raymond Horgnies-Christophe Hayez (Bèlgica/Porsche 911)

2009 – VI – Joao Mexia-Nuno Sales (Portugal/Porsche 911)

2008 – V – Salvador Tallada-Toni Bagó (Espanya/VW Golf)

2007 – IV – Carlo Fiorito-Luigia Fiorito (Itàlia/Autobianchi A-112)

2006 – III – Carlo Fiorito-Luigia Fiorito (Itàlia/Autobianchi A-112)

2005 – II – Antonio Zanini-Glòria Zanini (Espanya/Porsche 911)

2004 – I – Jaume Tobella-Alex Santacatalina (Espanya/Porsche 911)

Comentarios
Multimedia Diari