El millor cinema en català, al Fic-Cat de Roda

El festival, que enguany està dedicada a la interpretació projectarà una vuitantenade treballs audivisuals fins diumenge. La jornada inaugura va ser a la plaça dels Pins

19 mayo 2017 22:38 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El cinema ocupa gairebé les 24 hores del dia a Roda de Berà que es troba immersa de ple, des de dijous i fins aquest diumenge, en el 8è Festival Internacional de Cinema en Català. L’edició d’enguany va dedicada a la Interpretació. Es tracta d’un certamen únic enfocat a l’anomenat ‘seté art’, que selecciona i premia les producccions cinematogràfiques en català.

La jornada inaugural va ser dijous, i el glamour va arribar sobre rodes, tocades les deu de la nit a la plaça dels Pins de Roda de Berà, quan un descapotable d’època, marca Alvis de l’any 1937, conduit pel col.leccionista d’automòbils, Ramon Magriñá va deixar a peu de la catifa vermella a dos dels protagonistes de la vetllada: els reconeguts Montse Germán i Juanjo Puigcorbé, actors de la pel.lícula que seria projectada en estrena després a la sessió inaugural, Sonata per a Violoncel, opera prima de la cineasta tarragonina Anna M. Bofarull.

Plegats van haver de passar prèviament per la sessió de fotos barrejats amb bona part del públic que els admira. La sala del Casino es va omplir de gom a gom, de rodencs, de visitants, gent del cinema, com ara directors, actors, productors, tècnics... .A l’escenari, Sònia Camí de Roda de Berà Ràdio va ser l’encarregada de conversar cara al públic amb la directora, els productors i equip artístic del llargmetratge.

Abans de la projecció del film el compositor de la banda sonora, Gerard Pastor, al piano, i tres violoncelistes van interpretar en directe el tema Júlia, la peça central de la pel.licula; aquest instrument de corda i la malaltia de la Fibromiàlgia són els eixos sobre els quals gira la trama de la producció cinematogràfica.

Demà dissabte es projectaran altres curts i llargsmetratges, documentals i videoclips, i a les vuit de la tarda es lliurarà el Premi Honorífic del Fic-Cat 2015 a l’actor Lluís Homar, en reconeixement «a la seva llarga i densa trajectòria i el seu compromís amb la professió», en d’aquesta edició del certamen dedicat a la interpretació.

La gala de cloenda del festival serà diumenge, a partir de les set de la tarda, a càrrec de l’actor Guillem Albà, amb la presència de Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, d’Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català i membres del jurat. Es lliuraran els premis (9.000 euros) i trofeus, a repartir entre els guanyadors de les diferents modalitats.

Comentarios
Multimedia Diari