El reusenc Francesc Cerro dirigirà una versió del recital 'Otel·lo' al Festival de Peralada

Francesc Garrido, Josep Julien, Marta Marco, Joan Carreras i Sergio Caballero integren el repartiment del muntatge teatral

19 mayo 2017 23:03 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

En els darrers anys el dramaturg reusenc Francesc Cerro acumula èxits i bones notícies. La més recent és que el director dirigirà una adaptació del recital Otel·lo, de William Shakespeare, durant el XXIX Festival Internacional de Peralada. Serà el pròxim 2 d’agost quan Cerro repetirà l’experiència de participar en el certamen, després de fer-ho per primera vegada l’any 2013, dirigint La pell eixorca, un muntatge escollit per representar l’Any Espriu dins el marc del festival, i que va ser tot un èxit de crítica, a més de rebre molts elogis per part del públic.

«Participar en el festival és una gran satisfacció professionalment perquè parlem del certamen amb més prestigi internacional dels que es fan durant l’estiu», explica Cerro, el qual reconeix que «no passa cada dia que et considerin el ‘Christopher Hampton català’, és a dir, que et comparin amb el millor i més prestigiós adaptador i director dels clàssics, a Anglaterra». Cerro compartirà cartellera amb grans professionals com en Josep Maria Flotats, Klaus Florian, Tom Jones, Juan Diego Florez, el Béjart Ballet de Lausanne, Joan Manuel Serrat, etc.

Cal destacar que en l’edició d’enguany del festival la part teatral s’ha encomanat conjuntament a Josep Maria Flotats i al dramaturg reusenc, el qual «agraeix a l’Oriol Aguilà, director artístic del l’acte, la seva confiança, ja que ha portat el Festival a les quotes més altes d’excel·lència i projecció internacional».

 

El ‘corpus shakesperià’

L’adaptació del recital d’Otel·lo portarà al públic assistent a gaudir d’un format reservat pels millors actors i actrius de l’escena nacional, que, en aquest cas, posaran vida i veu a un dels textos més destacats del corpus shakesperià. Es tracta d’una representació que esdevé, segons Cerro, «un retrat gairebé poètic de la davallada de l’ordre natural del cosmos; una visió singular d’un món dividit entre esperits lliures que el fagociten i esperits errants que cerquen el seu particular purgatori, peregrinant ambdós a la recerca constant d’un sentit existencial». Els actors Francesc Garrido, Josep Julien, Marta Marco, Joan Carreras i Sergio Caballero formen part del repartiment que actuarà a l’església del Carme i que segons el director reusenc «serà l’espai perfecte per la comprensió total del text, a banda que permetrà fer somniar a l’espectador atès les característiques excel·lents del lloc: evocador, en la línia del teatre isabelí i amb una acústica perfecte». El dramaturg també comptarà amb la col·laboració en l’apartat audiovisual d’Ivó Vinuesa, amb qui confessa «formar un bon tàndem i amb qui col·laborar és un luxe, ja que no sempre es pot gaudir del treball d’un realitzador com ell».

Comentarios
Multimedia Diari