Els comerços catalans inicien aquest divendres les rebaixes d'estiu

Amb la nova llei de comerç de la Generalitat, que liberalitza les rebaixes, pendent d'aprovació al Parlament i la normativa espanyola que permet fer les rebaixes quan cada empresa vulgui, alguns comerços han començat fa dies la campanya de rebaixes d'estiu d'aquest any

29 junio 2017 07:11 | Actualizado a 29 junio 2017 07:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La majoria dels comerços catalans inicien divendres que ve dia 30 de juny la campanya de rebaixes d'estiu i esperen que sigui "una de les millors dels últims anys", segons ha explicat a Efe el president de l'associació Retailcat, Joan Carles Calbet.
La calor i la gran quantitat de turistes que hi ha a Barcelona són per a Calbet dos dels factors que influeixen en les bones expectatives amb les quals s'iniciaran les rebaixes.
Amb la nova llei de comerç de la Generalitat, que liberalitza les rebaixes, pendent d'aprovació al Parlament i la normativa espanyola que permet fer les rebaixes quan cada empresa vulgui, alguns comerços han començat fa dies la campanya de rebaixes d'estiu d'aquest any.

"La nostra postura és intentar defensar el màxim consens perquè tots comencin les rebaixes el mateix dia", ha dit Calbet, amb la finalitat de donar-li "reforç" a l'inici de les rebaixes perquè és un gran dia de vendes.Calbet també ha demanat una campanya informativa per part de l'administració sobre les rebaixes, ja que amb tanta "dispersió i falta d'informació" el consumidor està una mica "desorientat".

Segons Calbet, el Corte Inglés marca una mica la pauta de l'inici de les rebaixes i aquest any les comença el dia 30 de juny, amb la qual cosa la majoria del comerç català se suma a aquesta data, encara que hi ha alguns, els menys, que ja les han començat.
"Creiem -ha dit- que és bo que les rebaixes comencin el més a prop possible al dia 1 de juliol" i el dia 30 és un bon dia perquè és divendres i dissabte hi haurà molta gent que començarà vacances.
 

Calbet també ha posat èmfasi en el fet que és important que no es confonguin les rebaixes amb les promocions o ofertes, i ha insistit que les rebaixes es refereixen a productes de temporada que ja s'han tingut a la botiga durant un temps mínim i que donen als consumidors una sèrie de drets. La Fundació Barcelona Comerç també s'ha sumat a l'inici majoritari de la campanya de rebaixes aquest pròxim divendres dia 30.


"Tanta disgregació en la temporalitat i l'inici de les rebaixes pot acabar, amb vista al consumidor, normalitzant la venda amb descompte i que aquest ja no percebi les rebaixes com alguna cosa avantatjosa", ha explicat el president de la Fundació Barcelona Comerç, Salva Vendrell.

Per a Vendrell posar una única data d'inici de rebaixes afavoreix i posa en valor el concepte de rebaixes, ja que, en alguns comerços, com els de moda o complements per a la persona, concentra els dies de més facturació de tot l'any.
La campanya de rebaixes d'estiu s'allargarà fins al pròxim dia 31 d'agost i inclourà el diumenge 2 de juliol com a festiu autoritzat per a obertura comercial. 

Comentarios
Multimedia Diari