Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ester Farré: 'Ara vull gaudir de la família'

Entrevista a l'exjugadora del TGN Bàsquet que es retira

Rafa Marrasé

Whatsapp
Ester Farré, al pavelló del Sagrat Cor, on enguany ha jugat amb el TGN Bàsquet. Foto: Rafa Marrasé

Ester Farré, al pavelló del Sagrat Cor, on enguany ha jugat amb el TGN Bàsquet. Foto: Rafa Marrasé

- La temporada va acabar fa setmanes. Com valora el seu pas pel TGN Bàsquet?

- Ha estat un retorn especial i bonic per mi. Volia jugar a Tarragona perquè no ho havia pogut fer abans perquè vaig marxar molt jove. El TGN Bàsquet em va donar l’oportunitat i he de dir que he estat molt a gust aquí i voldria donar les gràcies a tothom del club perquè s’han portat molt bé, especialment Iñaki Liarte, les meves companyes d’equip, el cos tècnic i l’entrenador Jordi Hernández.

- Com s’ha trobat en aquest retorn a les pistes?

- Després de tres anys i mig sense jugar vaig haver d’adaptar-me absolutament a tot: a les meves companyes, a la competició, als arbitratges, etc., però a poc a poc he sabut acostumar-me i finalment crec que vam acabar fent bons partits.

- Si la lliga dura algunes jornades més potser haurien aconseguit l’ascens…

- Sí, ens van faltar partits per aconseguir l’ascens, va ser una llàstima.

- Tot i que com vostè diu ha estat tres anys i mig sense jugar, el seu estat de forma física ha estat esplèndid. Com ho va aconseguir?

- Vaig seguir els entrenaments que marcava el preparador físic (Aleix Bordas) i, a banda, pel meu compte, anava a córrer i al gimnàs. De fet, sempre he estat molt acostumada a entrenar moltes hores i, si volia estar al nivell de la resta de l’equip, sabia que havia d’entrenar més.

- Aquesta voluntat de posar-se a punt al més ràpid possible la converteix en un exemple a seguir?

- Espero que la meva experiència hagi ajudat més d’una jugadora, algunes han aprofitat allò que els vaig transmetre millor que altres. Sempre he estat a disposició de l’equip per al que necessités.

- Què pensa de la categoria, on vostè mai no havia jugat?

- Hi ha hagut una mica de tot. És cert que hi havia equips molt fluixos i d’altres que comptaven amb alguna jugadora de més nivell, que podria jugar a Copa Catalunya o fins i tot a Lliga Femenina 2.

- Vostè ha jugat en molts clubs d’arreu de l’Estat. Com veu el TGN Bàsquet?

- Realment és un club increïble. Tenen molts nens jugant i compten amb l’escola (Sagrat Cor). Crec que treballen bé i en una línia positiva i, per moltes nenes, veure que hi ha un equip sènior també és una motivació per voler arribar dalt de tot.

- Creu que el TGN Bàsquet hauria d’intentar jugar en categories superiors per reforçar aquest paper de club referent en bàsquet femení?

- Sí, crec que el TGN Bàsquet hauria d’anar treballant any a any amb l’objectiu de tenir un equip a alt nivell però fent-ho a poc a poc, utilitzant les categories inferiors perquè nodreixin l’equip sènior.

- Jugarà l’any vinent?

- No.

- La decisió és ferma?

- Sí. Està decidit al cent per cent. Haurien de passar moltes coses perquè tornés a jugar, però no ho crec. La vida em porta per un altre camí ara.

- Què vol fer?

- Vull estar amb la meva filla, la meva parella (Víctor Lapeña, entrenador ajudant de Lucas Mondelo), gaudir de la família.

- És una llàstima…

- Sí, és una pena. Pensava que no em trobaria tan bé aquest any, però ara tinc altres prioritats i no passen pel bàsquet.

Temas

  • CONTRAPORTADA

Comentarios

Lea También