Experts en alimentació preveuen una mayor demanda d'aliments personalitzats

El director del Centre Tecnològic i de Nutrició i Salut (CTNS), Lluís Arola, ha subratllat avui que l'augment de la població suposarà un canvi d'hàbits i una demanda d'aliments 'personalitzats, més elaborats i amb valors nutricionals definits', informa aquest organisme.

19 mayo 2017 17:46 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El CTNS està integrat en Eurecat, el Centre Tecnològic de Catalunya que compta amb 450 treballadors que generen un volum d'ingressos de 45 milions anuals i presten serveis a més de 1.000 empreses d'R+D, en serveis tecnològics, formació especialitzada, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals.

L'àrea dedicada a nutrició i salut d'Eurecat, amb seu a Reus, té en marxa en l'actualitat 50 projectes d'investigació en l'àmbit agroalimentari, de cosmètica i de salut.

Lluís Arola ha subratllat que per a 2030 es preveu un augment de la població fins a arribar als 8,5 bilions, fet que provocarà un augment del 50 % de la demanda d'aliments.

Aquest expert preveu un canvi d'hàbits en l'alimentació global que provocarà un augment d'aliments "personalitzats, més elaborats i amb valors nutricionals definits".

L'augment de la competitivitat, ha explicat, ajudarà a "reduir el preu de fabricació dels aliments" cosa que, en última instància, "facilitarà el seu accés universal".

Les empreses alimentàries ja segueixen "estratègies de futur" que passen pel "desenvolupament de noves tecnologies", en un sector que suposa el 5,3 per cent del PIB espanyol, ocupa al 7 per cent de la població i suposa el 17 per cent de les exportacions, ha explicat Arola.

En aquest sentit, la investigació alimentària en àmbits com la investigació i millora de les propietats nutricionals dels aliments està en auge a Catalunya, on una de les referències és la investigació que el CTNS porta a terme a Reus.

El CTNS es va integrar el desembre passat en el patronat d'Eurecat, que compta amb seus a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Lleida, Manresa, Mataró, Amposta, a més de Reus, i una seu al Brasil, des de les que participa en 160 projectes consorciats d'R+D+i nacionals i internacionals

Comentarios
Multimedia Diari