Manel Navarro, després de la seva disputada elecció a Eurovisió: 'Ha estat un moment una mica desagradable'

Els espectadors de TVE van atorgar a Navarro la tercera plaça per darrere de les seves competidores Mirela i Leklein; no obstant això, va obtenir la màxima puntuació d'un jurat que va relegar amb una baixa puntuació a les favorites del públic a la part baixa de la taula.

19 mayo 2017 16:24 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El cantant seleccionat aquest dissabte per representar a Espanya en el proper festival d'Eurovisió, Manel Navarro, ha mostrat el seu disgust després d'aconseguir la victòria en una ajustada i tibant votació final, i entre crits de tongo: "Ha estat un moment una mica desagradable", ha assegurat l'artista català a les seves primeres declaracions als mitjans després d'aconseguir el passaport a Kíev (Ucraïna).

Els espectadors de TVE van atorgar a Navarro la tercera plaça per darrere de les seves competidores Mirela i Leklein; no obstant això, va obtenir la màxima puntuació d'un jurat que va relegar amb una baixa puntuació a les favorites del públic a la part baixa de la taula.

El resultat va acabar amb un empat entre el cantant català i Mirela, i el jurat --al contrari que en el festival-- va ser l'encarregat de desempatar, apostant per Navarro, la qual cosa el públic en plató va rebre amb crits de "tongo", al que el representant espanyol va contestar amb un tall de màniga.

"Estic trist pels companys que, segur, tindran una carrera molt llarga i pròspera", ha declarat Navarro després de les votacions viscudes en plató.

"Estic preparat per a tota la passió que reparteix Eurovisió", ha sentenciat l'artista llevant ferro a la polèmica.

El jurat ha estat compost per la sotsdirectora de 'Los Conciertos de Radio 3' i presentadora de 180 Grados a Radio 3 i de 'Cachitos de hierro i cromo' a La 2, Virginia Díaz; el locutor de Los40, Xavi Martinez, i el presentador de 'Levántate y Cárdenas' a Europa FM i d''Hora Punta' a La 1, Javier Cárdenas.

"Estic molt content i ara a defensar a Espanya amb tot l'orgull del món. Va començar com una fantasia i he guanyat. Serà brutal", ha afirmat Navarro.

El cantant de 20 anys nascut a Sabadell (Barcelona) acudirà al certamen amb un tema pop del que és coautor amb Antonio Rayo 'Rayito'.

Manel, que compon en anglès i canta de forma acústica o electrònica amb la seva guitarra, va començar compartint versions a les seves xarxes socials: fa tres anys va destacar amb la seu cover acústica de 'Hold On, We're Going Home', del canadenc Drake, i va aconseguir l'enregistrament del primer tema de la seva autoria, 'Brand New Day'. Després del single 'Candle' amb Sony Music, ha publicat 'Do It for Your Lover'. INCREPAT UN MEMBRE DEL JURADO

La tensió no es va rebaixar en el plató de TVE després de la finalització del programa que va seleccionar al representant espanyol: minuts després de l'elecció, el membre del jurat Xavi Martínez va ser increpat per detractors de Navarro en el backstage dels estudis on es gravava 'Objetivo Eurovisión'.

Per la seva banda, Mirela es torna a quedar a les portes de representar a Espanya en el Festival: la carrera de la cantant madrilenya per ser la banderera espanyola va començar l'any 2004 quan, amb 14 anys, es va quedar a les portes d'acudir a la versió júnior del festival, edició que va guanyar Maria Isabel amb 'Antes muerta que sencilla'.

En 2007 la cantant madrilenya tornava a intentar-ho, ja en la versió adulta, quedant-se novament en una segona posició en la preselecció espanyola.

En 2008 i 2009 van ser Rodolfo Chiquilicuatre i Soraya Arnelas, respectivament, els que tornarien a deixar Mirela sense passaport a Eurovisió.

Mentre, el jove de Sabadell viatjarà a la capital ucraïnesa el proper mes de maig per representar a Espanya en el concurs musical en el qual participaran 43 països i pel qual, de moment, Albània, Suïssa, Geòrgia, Finlàndia, Bielorússia, Espanya, Alemanya, França, el Regne Unit i Itàlia ja tenen triats els artistes que competiran en el seu nom.

Comentarios
Multimedia Diari