Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Marc Martí i Ona Ruiz: 'El ball és la nostra desconnexió'

Entrevista als dos ballarins professionals

Laura Aragonès

Whatsapp
Marc i Ona han dedicat tota la seua vida a aquesta passió. foto: Imagina Ràdio

Marc i Ona han dedicat tota la seua vida a aquesta passió. foto: Imagina Ràdio

- D’on sorgeix la idea d’emprendre una nova escola de ball?

- La iniciativa de crear Sway Dance Studio ja porta molt de recorregut. Ens ha motivat la gran passió que sentim pel ball i les ganes que tenim de transmetre els nostres coneixements a tothom que li agradi aquest món i vulgui gaudir-lo com nosaltres.

- Quines tipologies de ball es podran practicar amb vosaltres?

- Oferim un ampli ventall de disciplines com són els balls de saló, el ballet, el hip-hop, zumba fitness, el ball d’envelat o de festa major, els steps, el ball en línia també conegut com al ball sense parella, els balls tropicals com la bachata, la salsa i la cúmbia, i, finalment, la dansateràpia. Tot i així, ens anirem adaptant a les demandes dels nostres alumnes.

- La dansa-teràpia no està gaire consolidada en aquestes terres. En què consisteix?

- Aquesta modalitat està dirigida a persones amb algun tipus de discapacitat i pretén afavorir la millora de les habilitats motrius i d’expressió corporal oferint-los unes estones de diversió on ells són els artistes.

- Més enllà de les clàssiques escoles de ball, quin mètode educatiu impartireu a l’aula?

- Volem formar una escola de ball basada en els principis de l’educació moderna. Pel que fa als nens, pensem que és importantíssim impartir-los els coneixements des d’una vessant motivadora. Pels adults, creiem que és primordial reforçar la seva autoestima, utilitzar el ball com a exercici físic i com a mitjà de desconnexió de la rutina diària.

- Per què a Tortosa?

- Tortosa és una ciutat que ofereix molts recursos, és la capital de comarca i hi tenim proximitat. Quan nosaltres estàvem competint i formant-nos, Tortosa era un dels punts de concentració més influent a Catalunya pel que fa al món del ball. Actualment, en queden ben poques, i pensem que és el moment oportú per oferir el nostre servei i animar la gent perquè puguin gaudir dels beneficis que comporta aquest esport.

- Es pot compaginar bé la competició i el treball?

- Tot i que és possible compaginar-ho, nosaltres hem estat molt exigents en l’àmbit de la competició. Aleshores, a causa de les nostres feines, no podíem seguir el ritme d’entrenament necessari per mantenir-nos dalt de tot del rànquing nacional. A causa de les obligacions que comporta estar al màxim nivell dintre el món de la competició, vam decidir invertir tota la nostra dedicació a l’ensenyança del ball.

-Què us aporta personalment aquesta pràctica?

- El ball és el nostre esport, és la nostra desconnexió i també el nostre hobby. És el mitjà gràcies al qual ens vam conèixer i ara, podem sentir-nos afortunats perquè és la nostra feina.

- Tota una vida dedicada a la vostra passió. Per què us vau decidir per dedicar-vos professionalment a la dansa?

- Perquè el nostre professor ens ha demostrat des de petits les seves ganes d’ensenyar i ens ha transmès el gratificant que resulta aquesta professió. D’altra banda, al llarg de la nostra trajectòria ens han sorgit diverses oportunitats per fer-ho a casa nostra. És el cas dels companys de l’orquestra Cimarrón, a les festes d’Imagina Ràdio i ara, amb la nostra escola de ball Sway Dance Studio.

Temas

  • CONTRAPORTADA

Comentarios

Lea También