Marc Martí i Ona Ruiz: 'El ball és la nostra desconnexió'

Entrevista als dos ballarins professionals

19 mayo 2017 22:01 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

- D’on sorgeix la idea d’emprendre una nova escola de ball?

- La iniciativa de crear Sway Dance Studio ja porta molt de recorregut. Ens ha motivat la gran passió que sentim pel ball i les ganes que tenim de transmetre els nostres coneixements a tothom que li agradi aquest món i vulgui gaudir-lo com nosaltres.

- Quines tipologies de ball es podran practicar amb vosaltres?

- Oferim un ampli ventall de disciplines com són els balls de saló, el ballet, el hip-hop, zumba fitness, el ball d’envelat o de festa major, els steps, el ball en línia també conegut com al ball sense parella, els balls tropicals com la bachata, la salsa i la cúmbia, i, finalment, la dansateràpia. Tot i així, ens anirem adaptant a les demandes dels nostres alumnes.

- La dansa-teràpia no està gaire consolidada en aquestes terres. En què consisteix?

- Aquesta modalitat està dirigida a persones amb algun tipus de discapacitat i pretén afavorir la millora de les habilitats motrius i d’expressió corporal oferint-los unes estones de diversió on ells són els artistes.

- Més enllà de les clàssiques escoles de ball, quin mètode educatiu impartireu a l’aula?

- Volem formar una escola de ball basada en els principis de l’educació moderna. Pel que fa als nens, pensem que és importantíssim impartir-los els coneixements des d’una vessant motivadora. Pels adults, creiem que és primordial reforçar la seva autoestima, utilitzar el ball com a exercici físic i com a mitjà de desconnexió de la rutina diària.

- Per què a Tortosa?

- Tortosa és una ciutat que ofereix molts recursos, és la capital de comarca i hi tenim proximitat. Quan nosaltres estàvem competint i formant-nos, Tortosa era un dels punts de concentració més influent a Catalunya pel que fa al món del ball. Actualment, en queden ben poques, i pensem que és el moment oportú per oferir el nostre servei i animar la gent perquè puguin gaudir dels beneficis que comporta aquest esport.

- Es pot compaginar bé la competició i el treball?

- Tot i que és possible compaginar-ho, nosaltres hem estat molt exigents en l’àmbit de la competició. Aleshores, a causa de les nostres feines, no podíem seguir el ritme d’entrenament necessari per mantenir-nos dalt de tot del rànquing nacional. A causa de les obligacions que comporta estar al màxim nivell dintre el món de la competició, vam decidir invertir tota la nostra dedicació a l’ensenyança del ball.

-Què us aporta personalment aquesta pràctica?

- El ball és el nostre esport, és la nostra desconnexió i també el nostre hobby. És el mitjà gràcies al qual ens vam conèixer i ara, podem sentir-nos afortunats perquè és la nostra feina.

- Tota una vida dedicada a la vostra passió. Per què us vau decidir per dedicar-vos professionalment a la dansa?

- Perquè el nostre professor ens ha demostrat des de petits les seves ganes d’ensenyar i ens ha transmès el gratificant que resulta aquesta professió. D’altra banda, al llarg de la nostra trajectòria ens han sorgit diverses oportunitats per fer-ho a casa nostra. És el cas dels companys de l’orquestra Cimarrón, a les festes d’Imagina Ràdio i ara, amb la nostra escola de ball Sway Dance Studio.

Comentarios
Multimedia Diari