Més de 300 films concursaran al festival de cinema Fic-Cat de Roda

Montserrat Carulla, Joan Reig, Agustí Villaronga, Marta Marco o Mar Ulldemolins, entre els membres del jurat

Redacció

Whatsapp
El grup altafullenc Satèl·lit posarà la nota musical a aquesta cita cinematogràfica. Foto: Cedida

El grup altafullenc Satèl·lit posarà la nota musical a aquesta cita cinematogràfica. Foto: Cedida

Un cop finalitzat el període d’inscripcions per participar en el Festival Internacional de Cinema en Català (Fic-Cat) 2015, que tindrà lloc del 2 al 7 de juny a Roda de Berà, s’han rebut un total de 306 produccions -superant de forma considerable les inscripcions de la passada edició- repartides entre totes les categories: 40 llargmetratges, 96 curtmetratges, 75 documentals, 51 centres educatius i 44 videoclips.

El 80% de les obres procedeixen de Catalunya i la resta de l’Estat espanyol, Andorra, França, Itàlia, Escòcia, Finlàndia i Argentina. De totes les produccions, 70 són de la demarcació de Tarragona i Terres de l’Ebre. Les més properes són de Tarragona, Calafell, Llorenç del Penedès, El Vendrell i una producció de Roda de Berà.

Les temàtiques predominants són drames socials, comèdies urbanes, relats històrics, musicals, terror i ciència ficció, així com documentals sobre territoris i persones, marginalitat i pobresa, situació política actual de Catalunya i superació de traumes personals i col·lectius, entre d’altres.

De totes les produccions rebudes, el comitè organitzador, després de fer un exhaustiu visionat de tots els treballs, determinarà les obres seleccionades per a concurs. La selecció es farà pública el 25 d’abril i el Jurat decidirà els treballs guanyadors, que no es donaran a conèixer fins el dia de la gala de cloenda, diumenge 7 de juny.

El Jurat de la selecció oficial està format per l’actriu Montserrat Carulla, presidenta d’honor; Joan Reig, músic; Agustí Villaronga, director de cinema; Albert Solé, periodista, guionista, productor i director de cinema; Mar Ulldemolins i Marta Marco, actrius, i Pere Ponce, actor.

Jurat propi a la categoria jove

La categoria Jove 48 hores disposa d’un Jurat propi format per directors d’altres festivals de cinema, com Josep Arbiol, de la MICE Mostra Internacional de Cinema Educatiu del País Valencià; Agustí Argelich, de FILMETS, Badalona Film Festival; Carlos R. Ríos, D’A Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona; i Ignasi Valentí, programador del Festival de Cinema de Girona.

La nota festiva i musical del Fic-Cat anirà a càrrec del grup altafullenc Satèl·lit, el qual oferirà un concert en directe presentant el seu disc Aeroports. Tindrà lloc el dissabte 6 de juny, a ¼ d’1 de la nit, al Pati del Casal Les Monges, on s’oferirà un ressopó gratuït per a tots els assistents.

Temas

  • CINE

Comentarios

Lea También