Natura a les Muntanyes de la Costa Daurada

El paisatge, element diferenciador de l’interior del Baix Camp

14 agosto 2017 16:47 | Actualizado a 14 agosto 2017 17:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les Muntanyes de la Costa Daurada, situades a l’interior de la comarca del Baix Camp, a prop de les ciutats de Reus i Tarragona, i de destacats nuclis turístics costaners, engloben un seguit d’imponents serralades com la de Llaberia, l’Argentera i Prades, que abracen el litoral d’oest a est.

Aquesta zona d’innegable interès de la Costa Daurada ofereix nombrosos atractius pel turisme familiar, d’aventura, cultural i gastronòmic. Uns recursos d’interior que esdevenen un complement adient per al visitant del litoral i també una destinació turística en si mateixa, amb rutes senderistes, bicicleta de muntanya, escalada i touring, passejades a cavall, bells paratges, productes agraris de qualitat, festes ancestrals, coves, ermites, esglésies, miradors excepcionals, restaurants i allotjaments amb encant.

Tant és així, que el Patronat de Turisme Muntanyes de la Costa Daurada treballa per la recuperació i la promoció dels atractius turístics de la zona d’interior.

Per altra banda, tant el Consell Comarcal del Baix Camp com el Patronat van inaugurar, durant l’any 2015, una xarxa de camins recuperada i senyalitzada, que consta de 21 rutes per fer a peu o en bicicleta i que recorren els diferents municipis del Baix Camp. En total, es poden recórrer gairebé 420 quilòmetres de camins que enllacen tota la comarca.

Engloben  serralades com la de Llaberia, l’Argentera i Prades

D’aquestes 21 rutes proposades, 16 són per efectuar en 1 dia, 4 són itineraris de dos dies i 1 és un itinerari de 6 dies que recorre la comarca de nord a sud.

Aquestes rutes s’han ideat per esprémer al màxim les possibilitats que ofereix el territori i alhora satisfer tot tipus de públics: des de famílies amb fills petits fins a experts senderistes. Els itineraris transcorren per camins tradicionals, alguns de ferradura o empedrats, que permeten conèixer els paisatges de la zona i llegendes com la dels dips, la dels guerrillers carlins o la del Carrasclet. 

Llegat patrimonial

Des de pintoresques ermites envoltades de natura fins a un imponent monestir carregat d’història, les Muntanyes de la Costa Daurada són dipositàries d’un important llegat històric i monumental que dóna forma i embelleix el paisatge d’aquestes contrades. 

La història hi ha estat generosa i hi ha deixat l’empremta de diferents cultures i estils arquitectònics: torres romanes i sarraïnes, temples romànics, gòtics, renaixentistes i barrocs, arquitectura industrial del segle XIX.

De tots els elements patrimonials de més renom, en sobresurt l’arquitectura tradicional i popular característica dels petits pobles d’aquestes contrades catalanes, adaptats a les imposicions d’un terreny irregular. Les façanes de les cases solen estar fetes amb pedra o bé estan pintades amb tons ocres. Tots aquests pobles de postal destaquen per la seva sobrietat, pels seus carrers estrets i costeruts i per l’abundància de racons plens d’encís.

Nova web

Recentment, a més, el Patronat de Turisme Muntanyes de la Costa Daurada ha inaugurat, també, la nova web de les Muntanyes de la Costa Daurada (www.muntanyescostadaurada.cat). Una web que ofereix un seguit d’escapades i experiències de tot tipus i per a públic divers a efectuar en diferents punts del territori. A més, també hi figuren els atractius turístics dels municipis que en formen part, una agenda cultural, diferents restaurants i allotjaments i un apartat destinat exclusivament a la xarxa de camins. 

Comentarios
Multimedia Diari