Más de Naltros

Neix l'Orquestra de Cambra de Tarragona

La nova agrupació musical es presentarà aquest dissabte en un concert

ACN

Whatsapp
L'Orquestra de Cambra de Tarragona, aquest dilluns durant la seva presentació a la premsa. Foto: ACN

L'Orquestra de Cambra de Tarragona, aquest dilluns durant la seva presentació a la premsa. Foto: ACN

Exalumnes i professors de l'Escola i Conservatori de la Diputació han impulsat l'Orquestra de Cambra de Tarragona (OCTa). L'orquestra s'ha presentat aquest dilluns com un nou projecte professional estretament vinculat a la ciutat i a la demarcació, motiu pel qual compta també amb músics de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus, del Conservatori de Música de Vila-seca i d'altres punts del territori. D'altra banda, l'orquestra neix amb l'objectiu de col·laborar amb el món artístic i cultural de les deu comarques, abastant tots els àmbits de creació. El concert de presentació de l'agrupació musical tindrà lloc aquest dissabte a les set de la tarda a l'Auditori Diputació, a Tarragona.

La formació treballa amb repertori de diverses èpoques i estils i vol ser una eina per promocionar i dinamitzar la música catalana, així com als seus compositors i als artistes de la demarcació. L'estructura de l'orquestra permet que pugui adaptar-se a diferents formats com ara la música de cambra o la música simfònica, per poder abastar un repertori més ampli.

Com a orquestra vinculada al Conservatori també te una vessant pedagògica. Per tal d'introduir als més joves al món de la música des d'un punt de vista més comprensible i entenedor, l'orquestra també realitza concerts en format familiar i ofereix als estudiants la possibilitat de col·laborar amb una orquestra professional.

Dasio Gonzàlez, exalumne del centre i impulsor de la nova formació musical, ha destacat que han pretès "tornar a fer música tots junts, en equip", per impulsar "una orquestra que representa tota la cultura del nostre territori". A més, ha destacat que "Tarragona és una fàbrica de talent cultural, però que moltes vegades s'oblida de les seves pròpies capacitats culturals".

Temas

  • MÚSICA

Comentarios

Lea También