Nou estudi comparatiu del RACC sobre sistemes de retenció infantil 2015

De les 27 cadiretes analitzades, 14 han obtingut la puntuació de "bé", 4 "satisfactori", 2 de "acceptable" i 7 de "dolenta". Enguany les proves que s´han realitzat són més estrictes que els anys anteriors.

Redacción

Whatsapp

El RACC, torna a presentar un nou estudi valoratiu de 27 sistemes de retenció infantil (SRI), de tots els grups de pes, i on s’inclouen 2 cadiretes de la nova normativa “i-size”. Els criteris que es tenen en compte per a la puntuació de cadascuna de les cadiretes són: la seguretat, la facilitat d’ús, l’ergonomia, el contingut de substàncies nocives i la neteja/acabat.

El resultat final del 2015 posa de relleu que 14 cadiretes van obtenir una puntuació de “bé”, 4 es van considerar “satisfactòries” la qual cosa vol dir que, a més d’excedir clarament els requisits legalment establerts, en dissenyar-les, els fabricants van tenir en compte altes criteris avaluats en aquest estudi (facilitat d’ús, ergonomia, substàncies nocives, etc.). 2 van assolir la puntuació de “acceptable” i 7 de “dolenta”.

L'estudi de 2015 ha aplicat, en general, requisits tècnics més estrictes que en els anys anteriors. Per exemple, s'han actualitzat els dummy i sensors utilitzats en les proves de xoc, s'han aplicat els nous protocols d'assajos en impacte lateral d'Euro NCAP o s'han actualitzat els criteris d'anàlisi de substàncies nocives segons les normes més recents aplicables a joguines i tèxtils.

Què s’analitza? I adquisició de productes

Les mostres per a l’estudi van ser adquirides en tendes minoristes o empreses de venda per Internet. Es van analitzar productes dels cinc grups de pes, és a dir 0, 0+, I, II, III (amb aprovació de la norma ECE R44), i 2 cadiretes amb aprovació de la norma ECE-R-129.

El mateix SRI pot ser venut sota noms diferents. La taula mostra els productes de construcció idèntica. Els resultats dels productes sotmesos a l’assaig poden ser aplicats als productes de disseny idèntic.

Consells a tenir en compte per a un ús correcte dels SRI

Per tal de garantir un correcte funcionament dels SRI, el RACC recomana tenir en compte els següents aspectes:

?Cal assegurar que les cadires quedin ben fixades en el seient de l’automòbil, així un cop instal·lada, comprovarem la seva estabilitat. Les cadiretes amb ancoratges Isofix són les que permeten una instal·lació més fiable.

?La posició més segura a l’hora d’instal·lar una cadireta en un automòbil és la central dels seients del darrera, ja que en cas d’accident és la posició que quedaria més protegida de tots els elements rígids de l’habitacle.

?Cada nen/a, en funció del seu pes o edat, necessita un tipus de cadireta, cal consultar l’etiqueta d’homologació, que ha d’incloure l’aprovació segons la norma ECE-R44/04.

?És important mantenir els nens/es al màxim temps possible (mínim fins els 2 anys) en el sentit contrari a la marxa, ja que el seu coll és massa tou per flexionar-se en cas d’impacte.

?Comprovi si la seva cadireta porta unes peces de color vermell o blau per lligar el cinturó. Si és així, les vermelles s’utilitzen quan la cadireta es col·loca en el sentit de la marxa; les blaves quan es col·loca en el sentit contrari de la marxa.

?No assegui un nen/a en un elevador que no disposi de respatller, ja que aquest proporciona una important protecció en cas d’impacte lateral.

?Per als grups II i III, el cinturó ha de passar per la part exterior de l’espatlla del nen/a, per no provocar lesions al coll. Per aconseguir-ho amb facilitat es pot regular l’alçada de l’ancoratge superior del cinturó.

Temas

  • MOTOR

Comentarios

Lea También