Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Raül Cid: 'Els concerts són el nostre ADN'

Entrevista al cantant i músic de l'Stromboli Jazz Band

Silvia Fornós

Whatsapp
El grup de jazz popular, dixieland, swing i altres músiques, Stromboli Jazz Band, durant un concert. Foto: J.M. Rios

El grup de jazz popular, dixieland, swing i altres músiques, Stromboli Jazz Band, durant un concert. Foto: J.M. Rios

- Com serà el concert del diumenge al Bravium Teatre?

- Intentem que els nostres espectacles no siguin iguals, que aportin alguna cosa diferent i que el públic se sorprengui, que participi, que gaudeixi i que tingui ganes de més esperit ‘strombolero’. El concert serà un espectacle global, amb música, humor, improvisació, interacció i alguna sorpresa.

- Què no hi faltarà?

- La proximitat. Ens agrada estar a prop del públic a tots els nivells, i que el públic també ho senti així. Que les dues parts en formin una de sola, que es retroalimentin. No hi pot faltar tampoc una gran motivació i molt bon rotllo.

- L’any 2012 el grup es va donar a conèixer. Què ha canviat des de llavors?

- Hem adquirit molta més experiència, hem après dels errors i hem millorat en tots els nivells. Tot i que som conscients de tot el que hem de millorar i aprendre encara, però estem satisfets perquè ens hem tornat molt més versàtils, hem ampliat molt més el nostre repertori, la posada en escena i la nostra relació amb l’espectador cada cop flueix més i millor.

- Més de 160 actuacions demostren la bona resposta del públic.

- Pensem que és per l’energia que enviem, intentem ser generadors de bon rotllo i bones vibracions. La gent ens veu passar-ho bé dalt de l’escenari i creiem que això és quelcom que s’encomana ràpidament. A part, la música que interpretem també connecta molt directament amb el públic i se la fan seva. L’espectador és un component molt important de l’Stromboli Jazz Band.

- La llista de festivals en què heu participat és extensa.

- Totes les actuacions acaben formant part del nostre ‘ADN musical’, ens fan aprendre i evolucionar per això no volem donar més valor a unes actuacions que a unes altres, però sempre s’agraeix que els festivals vulguin comptar amb tu per a participar en el seu cartell. Això ens anima a seguir treballant i a oferir el millor de nosaltres.

- Amb què us inspireu per renovar el repertori del grup?

- El repertori està en constant evolució i la inspiració arriba d’agafar cançons normalment conegudes i passar-les pel nostre filtre, donar-los un altre aire i adaptar-les a la instrumentació que tenim.

- Des de fa anys el jazz i el dixieland tenen un important protagonisme. Com us diferencieu de la resta de formacions?

- Des de la creació del grup, la idea era no ser només un grup que fa cançons una darrere l’altra, volíem anar més enllà de l’espectacle merament musical, i barrejar humor, gags, improvisació, interacció amb el públic, sorpreses... Això és el que oferim i ens diferencia de la resta, un espectacle global.

- Al febrer de 2013 es va presentar el vostre primer disc Smile.

- Aquest primer disc està donant molt bon resultat. Volem aprofitar aquesta bona acollida una mica més i presentar-lo en més espais. En un futur segurament hi haurà un segon disc.

- Quines previsions teniu de cara a aquest estiu?

- De moment tenim confirmades unes quantes actuacions. La previsió és bona, a part, cada cop ens coneix més gent i agrada més el que fem.

Temas

  • MÚSICA

Comentarios

Lea También