Más de Noticias

6 de cada 10 espanyols considerats pobres no surten de la situació precària tot i trobar feina

Un estudi de l'oficina d'estadística britànica sobre l'efectivitat de treballar per sortir del llindar de la pobresa situa l'Estat a la cua del rànquing

ACN

Whatsapp

Un 63% d'espanyols considerats pobres continuen sent-ho després de trobar feina i només un 37% surten de la situació de pobresa després d'aconseguir un contracte, segons l'estudi elaborat per l'oficina d'estadística britànica Office For National Statistics, que es planteja si aconseguir una feina garanteix sortir de la pobresa. Aquestes dades situen l'Estat espanyol a la cua del rànquing d'estats on és efectiu treballar per deixar d'estar en el llindar de la pobresa, només per damunt de Bulgària (on un 64% continuen en la pobresa tot i ingressar diners) i Romania (77%).

L'estudi mostra que a la totalitat de la Unió Europea menys de la meitat de la gent d'entre 18 i 59 anys que va trobar feina (49%) va deixar de ser pobra. Suècia i Portugal són els dos estats que encapçalen la llista, on entre el 70% i el 66% de ciutadans respectivament surten de la pobresa en començar a treballar.

D'altra banda, l'estudi especifica que la majoria d'aquells que han aconseguit sortir del llindar de la pobresa ha estat majoritàriament perquè han augmentat la quantitat que cobraven per hora treballada després d'haver canviat de lloc de feina (82%) o perquè un altre membre de la llar ha aconseguit trobar un treball (79%).

L'estudi considera ciutadans vivint al llindar de la pobresa aquells que viuen en una llar amb una renda disponible equivalent inferior al 60% de la mitjana nacional, és a dir, la quantitat de diners disponibles per les despeses i l'estalvi un cop descomptats els impostos directes.

Temas

  • ECONOMÍA

Comentarios

Lea También