Aquest estiu es milloren entorns naturals de l’Alt Camp i la Conca

La Diputació de Tarragona impulsa aquests plans que ja han permès realitzar actuacions en diferents municipis

15 agosto 2017 11:05 | Actualizado a 15 agosto 2017 11:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Diputació de Tarragona, amb la col·laboració dels consells comarcals de la Conca de Barberà i de l’Alt Camp, impulsa aquest estiu la millora d’entorns naturals i urbans d’aquestes comarques a través dels plans d’ocupació comarcals. Una desena de persones, seleccionades, contractades i dirigides per la Diputació de Tarragona, i que prèviament es trobaven en situació d’atur, treballen durant sis mesos en aquestes dues comarques realitzant-hi diverses tasques de millora i manteniment a diversos municipis. En concret, els treballadors del Pla d’Ocupació Comarcal de l’Alt Camp fins ara han treballat en la millora d’alguns camins de Mont-ral; de la urbanització la Pineda de Santa Cristina a Rodonyà; en el manteniment de la zona de la barraca de la Capona al Pla de Santa Maria; en la desbrossada del camí dels Pins i el camí de les Fonts Fresques d’Alcover; en la neteja del camí de Puigpelat a Bràfim, i en el camí a Querol al Pont d’Armentera.

El programa de la Diputació proporcionarà feina a 52 persones durant sis mesos 

Els propers mesos, es netejarà el camí a Salomó fins als Set Ponts a Vilabella, el canyar del torrent del Bogatell-Garidells al seu pas pels Garidells i alguns camins de Nulles i Figuerola del Camp, entre altres. A Cabra del Camp també treballaran en la desbrossada dels marges del camí a aerogeneradors i en la franja perimetral de protecció de la urbanització Mas del Plata. Per últim, també es duran a terme algunes tasques de condicionament als marges per a l’actuació cinegètica a diversos municipis de la comarca de l’Alt Camp afectats per la superpoblació de conills.

Conca de Barberà

Pel que fa al Pla d’Ocupació Comarcal de la Conca de Barberà, han treballat en la neteja de carrers i a la cova de la Font Major de l’Espluga de Francolí; a les Piles i a Pontils s’ha treballat en la pintura de bancs i parcs infantils i s’han fet tasques de desbrossament; a Santa Coloma de Queralt s’ha millorat la paret exterior del col·legi; i a Vallfogona de Riucorb, a Vimbodí i Poblet i a Vilaverd també s’han dut a terme treballs de pintura de baranes i de  les façanes de les escoles. Aquests dies els operaris del Pla d’Ocupació realitzen tasques de jardineria a Barberà de la Conca i en els propers mesos faran treballs de neteja, desbrossament, poda, enjardinament, arranjament i pintura a Blancafort, Conesa, Forès, Montblanc, Llorac, Passanant i Belltall, Pira, Rocafort de Queralt, Sarral, Savallà del Comtat, Senan, Solivella, Vallclara i Vilanova de Prades. A més, també es realitzaran millores concretes al Viver de Celleristes i al Viver Cava de Barberà de la Conca, al Centre Comarcal de Tractament de Residus Municipals de la Conca de Barberà, a les deixalleries comarcals i als vivers agroalimentari i d’oli de la Conca de Barberà.

L’objectiu dels plans d’ocupació comarcals és dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari