Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Barcelona preveu crear una moneda local pròpia "social" y "virtual" abans de 2019

Han explicat que el 2017 posaran en marxa una prova pilot a l'eix Besòs

Agencias

Whatsapp
Ada Colau, alcadesa de Barcelona

Ada Colau, alcadesa de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona preveu posar en marxa el 2019 una primera fase operativa de la moneda local social, han explicat aquest dilluns en roda de premsa el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, i el comissionat d'Economia Cooperativa, Jordi Via.

L'equip d'Ada Colau va proposar ja en la campanya electoral crear moneda, per afavorir el comerç de proximitat i els serveis dels barris a través d'aquesta forma d'intercanvi, que serà en format virtual.

Via ha destacat que "tot el que té a veure amb la moneda està en una fase preliminar", per la qual cosa encara no han definit el model, cosa que s'aborda en un grup de treball i també a la xarxa de municipis per l'Economia Social i Solidària, que engloba unes 40 ciutats catalanes que ronden el 65% de la població de Catalunya.

PROVA PILOT EL 2017

Han explicat que el 2017 posaran en marxa una prova pilot de moneda social a l'eix Besòs dins del programa europeu Urban Innovative Action sobre renda municipal d'inclusió, prova que no necessàriament definirà la futura moneda i que s'ampliarà si cal per avançar en la seva concreció.

Aquest projecte europeu va destinar a Barcelona 4,85 milions d'euros per desenvolupar en tres anys una prova pilot sobre la renda d'inclusió, per analitzar els efectes en la pobresa de diversos tipus de serveis i suports econòmics, com la moneda local, per la qual cosa aquesta primera prova pilot no condicionarà necessàriament el model que s'implanti finalment a tota la ciutat.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También