Barcelona rebutja la petició de la CUP de retirar el monument a Colom

19 mayo 2017 17:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’estàtua de Cristòfol Colom es queda a la part alta del monument al descobridor d’Amèrica que, des de 1888, presideix l’inici de la Rambla de Barcelona, després que tots els grups han retret a la CUP que hagi proposat retirar-la, fet que ha suscitat una nova polèmica sobre els símbols i els monuments.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, argumentà que per posar en evidència la «dimensió colonial» del monument a Colom «no cal treure’l» i explicà que, aquesta tardor, l’Ajuntament ha programat dues conferències d’experts i estudia senyalitzar i explicar les seves escultures.

El ple de l’Ajuntament de Barcelona rebutjà ahir la proposta de la CUP de retirar aquesta estàtua i la de l’empresari Antonio López -per la seva relació amb el tràfic de esclaus- en una votació en què els anticapitalistes es van quedar sols, Barcelona en Comú i ERC es va abstenir, i van votar-hi en contra els grups de Ciutadans, PSC i PP.

El ple, en un altre punt de l’ordre del dia, aprovà canviar el nom del saló on celebra les seves reunions i anomenar-lo saló de Carles Pi i Sunyer, en honor del qual va ser el primer alcalde elegit per sufragi universal de la ciutat. El saló deixa de denominar-se de la Reina Regent, en referència al retrat de la reina Maria Cristina i del seu fill Alfons XIII, que presideix l’hemicicle.

El regidor d’Arquitectura, Dani Modol (PSC), va posar la cirereta al pastís del ple quan va titllar la basílica de la Sagrada Família de «mona de Pasqua gegant», «pseudoobra de Gaudí» i «gran farsa que arrosseguem des de fa temps».

Comentarios
Multimedia Diari