Castells de vuit amb vistes al Balcó

La diada castellera de Sant Jordi, amb rondes conjuntes, estrena ubicació amb encert al capdamunt de la Rambla Nova. La Jove fa els dos primers castells de vuit de la temporada

19 mayo 2017 23:00 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els castells han tancat aquest dijous la diada de Sant Jordi a Tarragona, amb una actuació àgil, d’aquelles agraïdes pel públic poc entès en la matèria però amb ganes de veure castells. La Rambla Nova de Tarragona estava plena de gom a gom. La nova ubicació de la diada, al darrer tram de la rambla, a tocar del balcó, va ser un encert, tant a nivell organitzatiu com de públic.

Ahir, les quatre colles de la ciutat actuaven a plaça juntes per primera vegada aquesta temporada, i novament van protagonitzar una diada sense entrebancs, en el temps establert i amb bons castells.

 

Estrena de 8

Una diada castellera amb la Jove de Tarragona com a principal protagonista. Els liles van pitjar l’accelerador i aquest Sant Jordi van estrenar els dos primers castells de vuit de la temporada. Una nova demostració de força i potencial dels de Carles Ribas.

Si l’any passat van estrenar el 3 de 8, enguany també hi han sumat el 4 de 8. Dos castells de vuit als inicis de la temporada castellera i per Sant Jordi, un pas endavant prou destacable. La colla també va descarregar el 5 de 7, amb algunes cares noves, completant així una diada excel·lent de Sant Jordi. Un bon tret de sortida dels castells de vuit pels del Cós del Bou.

Els Xiquets de Tarragona, per la seva banda, van complir amb el programa previst i van portar a plaça castells de set, en una actuació pràcticament idèntica a la del passat diumenge a la plaça del Rei.

El cap de colla, Roger Peiró, ja va avançar que el pas cap als castells de vuit el volien deixar per més endavant. Ahir van obrir l’actuació completant el 2 de 7, que van descarregar amb més comoditat i confiança que el del passat diumenge, que era el primer de la temporada. Després van completar el 7 de 7 i van tancar la diada descarregant el 5 de 7. Tres castells de la gamma alta de set que els Xiquets aprofiten per rodar estructures i castellers en les primeres diades de la temporada.

ElsCastellers de Sant Pere i Sant Pau també van completar una bona diada castells de set i de sis. Ja van anunciar que el 2 de 7, que van estrenar el passat diumenge, reposaria per Sant Jordi, i ahir van portar a plaça el 3 i el 4 de 7, dos castells que volen portar a plaça sovint per, cap a final de temporada, poder-los pujar un pis més. Aquest, de fet, és un dels reptes de la temporada, tornar-hi amb el 3 de 8 que van fer l’any passat i, si pot ser, sumar-hi el 4 de 8. També van descarregar el 5 de 6.

I els Xiquets del Serrallo, per la seva banda, van tenir en el 3 de 7 el seu millor castell, una estructura que van descarregar a la segona ronda. D’entrada van completar el 2 de 6 i van tancar l’actuació a la Rambla Nova amb el 4 de 6 amb l’agulla. Els d’Isaac Herrera tenien ganes de portar un castell de set a la diada de Sant Jordi, tot i els canvis que estan fent a pràcticament tots els troncs dels castells.

Un any més, la diada de Sant Jordi s’ha convertit en un bon aparador del fet casteller en un dia que la ciutat, i especialment la Rambla Nova, rep milers de persones. Però la diada també és important per les colles, i aprofiten per estrenar-hi castells. La Jove de Tarragona ha estat un bon exponent del potencial d’aquesta diada:ràpida i atractiva. La diada es va acabar amb els pilars desplegant la senyera catalana.

Comentarios
Multimedia Diari