Castro i Torra aposten per superar divisions a l'ANC i 'mirar cap al futur'

Dos dels membres més votats de l'Assemblea Nacional Catalana rebutgen ser sector crític i asseguren que els 77 integrants del secretariat són un equip

19 mayo 2017 19:21 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Liz Castro i Quim Torra van fer ahir les primeres valoracions de les eleccions al secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Tots dos estan considerats membres del sector crític amb l’actual president Jordi Sánchez. Castro va ser la candidata més votada, mentre que Torra va quedar en quarta posició. Tant l’escriptora i editora nord-americana com l’exdirector del Born Centre Cultural van defugir parlar de bàndols i van insistir a llençar un missatge d’unitat per tal de tirar endavant el full de ruta de l’entitat. Castro assegura que els 77 membres del nou òrgan rector de l’ANC són «un equip», mentre que Torra afirma que cal «mirar endavant i mirar cap el futur» per aconseguir el repte de la independència.

Preguntada sobre si els resultats de les eleccions al secretariat poden derivar en un canvi de presidència a l’ANC, Castro manifestà que «això encara no ho sabem» i afegí que de moment els comicis han donat «77 persones que tenim la determinació de tirar endavant el full de ruta». Castro ja va ser la més votada a les eleccions de l’any passat, però el secretariat va acabar escollint Jordi Sànchez com a president.

Sobre els bons resultats dels candidats del que s’ha considerat sector crític amb Sànchez, Liz Castro assegurà que «nosaltres som 77 persones, som un equip tots junts; jo em sento molt afalagada pels resultats i és un gran honor que la gent em tingui aquesta confiança, i jo tinc la mateixa confiança a tots els altres que han triat, estic molt contenta». A més, l’escriptora considera que «en certa manera l’elecció de tots 77 és un aval a tota la feina que hem fet tots junts».

Respecte al fet que aquests comicis s’han viscut amb divisió dins l’entitat, Castro puntualitzà que «aquesta disputa entre sectors trobo que és una cosa que han explicat els mitjans, jo no ho veig així, jo veig que nosaltres tenim la necessitat, segons els nostres estatuts, de renovar el secretariat, i això és el que hem fet, no hem anat a buscar la confrontació ni res d’això, hem triat el secretariat per tirar endavant el full de ruta».

En el mateix sentit s’expressà Quim Torra. «Jo no em sento de cap dels sectors, mai de la vida me n’he sentit de cap, ni aquí ni enlloc, al contrari, penso que tots els qui hem participat en aquestes eleccions ens movia la voluntat d’ajudar i el fet d’apuntar un punt d’experiència», va dir.

Comentarios
Multimedia Diari