Cinc dones, una menor, denuncien agressions sexuals a la Mercè a BCN

La menor d'edat va patir una agressió greu comesa per un grup de joves i va haver de ser atesa a l'Hospital de Sant Joan de Déu

19 mayo 2017 18:01 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Almenys cinc dones, una d’elles menor d’edat, van denunciar agressions sexuals a la ‘carpa antimasclista’ instal·lada per l’Ajuntament de Barcelona durant les festes de la Mercè, segons informà ahir la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez.

La ‘carpa antimasclista’ instal·lada per l’Ajuntament entre els dies 22 i 25 de setembre, durant les festes patronals de la ciutat, va atendre un total de 501 persones, un 66,5% d’elles dones, la majoria per rebre assessorament sobre agressions sexuals.

Segons Pérez, onze dones van denunciar haver patit violència sexista, cinc d’elles en el marc de les festes de la Mercè, entre elles una menor d’edat. Els professionals del servei, dos psicòlegs i dos educadors, van activar el protocol d’urgència per atendre aquest cas. Aquesta menor va patir una agressió sexual «greu» a mans d’un grup de joves, i va haver de ser atesa a l’Hospital de Sant Joan de Déu.

A totes les denunciants se’ls va oferir atenció psicològica, informació dels serveis al seu abast, i dels tràmits per posar una denúncia.

A més, durant les hores de funcionament de l’estand, que coincidia amb els horaris de concerts i més afluència de públic a l’avinguda Maria Cristina, dos agents itinerants que repartien informació van haver de fer una intervenció directa davant d’un incident concret. Pel que fa als altres sis casos, van ser dones que van explicar situacions de violència masclista fora de les festes patronals de la ciutat.

Laura Pérez valorà positivament la campanya «com acció de sensibilització, ja que ha aconseguit acostar a les persones més joves la informació sobre els serveis de la ciutat i conèixer les seves demandes i preocupacions en matèria d’agressions sexistes». «Molts joves ens han expressat la necessitat de reproduir aquesta experiència en altres espais habituals de la Festa de la Mercè, com al Fòrum, però també ens han demanat la possibilitat d’habilitar-ho a zones d’oci nocturn intensiu», explicà Pérez.

El perfil majoritari de les persones ateses a les carpes municipals és el d’una dona (66,5% dones, 33,3% homes i 0,2% transsexuals), barcelonina (69%) i menor de 25 anys (58%).

El grup d’edat més gran que es va acostar a l’estand per sol·licitar informació aquells dies va ser el comprès entre els 18 i els 25 anys, en un 38%; el de 26 a 35 anys, en un 25%; el de menys de 18 anys, en un 20%; i el de més grans de 35 anys, en un 16%.

Comentarios
Multimedia Diari