Diades d´estrenes amb castells de set i de vuit

La Joves i la Vella porten castells de vuit a Perafort i a Falset. Els de Sant Pere iSant Pau tornen a descarregar el 2 de 7 i estrenen el 5 de 7

19 mayo 2017 22:55 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els castells de vuit han tornat a marcar el cap de setmana. La Joves va portar aquest diumenge el carro gros a Perafort, mentre que la Colla Vella el va acompanyar també del 3 de 8 dissabte a la Fira del Vi de Falset, unes estructures que les dues colles pujaran un pis més ben aviat.

El 4 de 8 de la Joves de Valls va ser el castell més destacat de la diada de Perafort, un castell que va presentar millors mides i millor aspecte que el de diumenge passat a Vilanova i la Geltrú. Ahir els de Jaume Galofré el van completar sense problemes, realitzant una bona diada de rodatge d’estructures i de castelleres.

El castell de sortida va ser el 5 de 7, que la Joves va completar amb solvència, per acabar a la tercera ronda amb el 2 de 7.

La setmana vinent, la Joves ha organitzat el Primer Memorial Ramon Barrufet Figueras, per homenatjar la figura de qui va ser president d’honor de la colla. Durant tot el dissabte, es faran xerrades i taules rodones que s’acabaran a la tarda amb l’actuació de la colla a la plaça de la Fusta de Valls.

Un dels titulars de la diada d’aquest diumenge és, sens dubte, pels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que viuen un moment excepcional. Ahir van tornar a descarregar el 2 de 7 i van estrenar el 5 de 7.

D’entrada, els de Jordi Gaya van completar el 3 de 7 amb l’agulla. Amb la feina feta a la primera ronda, van deixar per la segona el 2 de 7, un dels reptes de la diada. El castell, quan ja tenia l’acotxador gairebé col·locat, va acabar baixant per indecisió de la canalla. El castell estrenava el pom de dalt i segurament els nervis els van passar factura. Però lluny de deixar-ho estar, a la ronda de repetició ho van tornar a intentar i aquest cop el van descarregar amb molta solvència.

Per arrodonir la diada, els de Sant Pere i Sant Pau van descarregar el 5 de 7, el primer de la temporada, una diada important per a la colla a hores d’ara i amb castells que fins fa ben poc han estat el seu sostre.

A la mateixa diada, els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta també han completat una molt bona diada amb el 5 de 6 com a castell destacat, que ahir van descarregar per primera vegada aquest curs. També van completar el 3 de 6 amb l’agulla i el 4 de 6 amb l’agulla, aquest darrer després d’un primer intent desmuntat, una mostra del progrés que està fent la colla.

 

A Falset, també de vuit

La Colla Vella va portar castells de vuit a la diada d’aquest dissabte a la Fira del Vi de Falset, al Priorat. Els rosats hi van descarregar, com a millors castells, el 3 i el 4 de 8. També van completar el 2 de 7, el 5 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla, una diada on la colla també va aprofitar per provar estructures i castelleres a les portes dels mesos forts de la temporada castellera.

Amb la Vella hi havia els Brivalls de Cornudella, que a la diada de dissabte no van poder amb el 5 de 6, que van intentar fins a dues vegades sense èxit. Sí que van descarregar el 3 i el 4 de 6 amb l’agulla sense problemes.

 

Resultats

 

Falset
B.Cornudella: 3d6a, id5d6, 4d6a, id5d6
C. Vella Valls: 2d7, 3d8, 4d8, 4d7a, 5d7
Perafort
Joves Valls: 5d7, 4d8, 2d7
C. SP i SP: 3d7a, id2d7, 2d7, 5d7
X. del Delta: 3d6a, 5d6, id4d6a, 4d6a
L’Ametlla de Mar
X.Caleros: 4d6, id3d6a, 3d6a
Falset

B.Cornudella: 3d6a, id5d6, 4d6a, id5d6

C. Vella Valls: 2d7, 3d8, 4d8, 4d7a, 5d7

 

Perafort

Joves Valls: 5d7, 4d8, 2d7

C. SP i SP: 3d7a, id2d7, 2d7, 5d7

X. del Delta: 3d6a, 5d6, id4d6a, 4d6a


L’Ametlla de Mar

X.Caleros: 4d6, id3d6a, 3d6a

 

Comentarios
Multimedia Diari