Dos detinguts per agredir i amenaçar de mort un sensesostre en un caixer de Barcelona

Van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutge

19 mayo 2017 16:42 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 11 de gener dos homes per propinar diversos cops de puny i amenaçar de mort un sensesostre que dormia en un caixer automàtic de Barcelona. Els fets es remunten al 9 d’octubre al voltant de les sis del matí quan els dos homes van agredir la víctima, segons fonts policials. D’acord amb la denúncia, , l’home es va despertar quan va sentir els cops que un home estava fent de manera insistent a la porta del caixer. Inicialment no va voler obrir la porta, però davant la insistència dels dos individus va accedir a fer-ho. Només obrir la porta, un d’ells li va donar tres cops de puny a la cara, sense que en cap moment ell respongués a l’agressió. Els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge.

Mentre un dels homes l’estava agredint, l’altre va treure diners des d’un dels caixers automàtics que hi havia a l’interior de la sucursal. En sortir del lloc, es van dirigir a la víctima i el van amenaçar de mort. Després de l’agressió, l’home va acudir al servei d’urgències d’un centre hospitalari per rebre atenció mèdica arran de les diverses contusions que va patir.

Els Mossos van obrir una investigació i van localitzar els presumptes autors dels fets, a qui la víctima va reconèixer sense dubtar. Un cop identificats, els agents els van detenir i van passar a disposició judicial. Així mateix, van trametre còpia de les diligències al Fiscal Especial per delictes d’Odi de Barcelona.

Els Mossos d’Esquadra consideren que tot i que l’agressió no va ser un acte planificat prèviament pels autors dels fets, la condició familiar, social i d’extrema vulnerabilitat de l’agredit va ser determinant perquè els fets es produïssin de la manera i gravetat en què van ocórrer. Els instructors del cas conclouen que en aquests casos els agressors actuen perquè creuen que les seves accions no seran denunciades per les seves víctimes i que si ho denuncien no se’ls donarà credibilitat per la seva condició.

Els detinguts, amb diversos antecedents per delictes en l’àmbit de la llar, amenaces i robatoris amb violència, van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant el jutge.

 

Comentarios
Multimedia Diari