El 57,5% dels immigrants atesos per Creu Roja a Catalunya estan a l´atur

Demanen ajuda en la mateixa proporció que els autòctons

19 mayo 2017 20:18 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un 57,5% dels immigrants atesos per Creu Roja a Catalunya estan a l’atur i només el 36% reben prestacions de l’Administració, segons el novè estudi de l’observatori de l’entitat, ‘Les persones immigrants en situació vulnerable’, presentat ahir.

A més, set de cada deu immigrants han vist empitjorar les seves condicions laborals els últims cinc anys. Entre els que treballen, amb o sense contracte, prop de la meitat tenen ingressos inferiors al sou mínim interprofessional, que és de 655,2 euros al mes.

D’una mostra de 899 immigrants residents a Catalunya, la meitat dels enquestats o bé tenen un contracte d’unes hores i la resta les treballa sense contracte, o ben directament fan el total de la seva jornada laboral de forma il·legal.

Segons la Creu Roja, l’alimentació del 51,7% dels immigrants atesos per l’entitat depèn directament de l’ajuda i les donacions d’amics o familiars. En relació amb l’alimentació dels fills, el 43% de les famílies tenen beques menjador per a tots els fills, mentre que el 56% compten també amb una ajuda econòmica, però no per a tots els fills o no del 100%.

D’aquestes famílies amb fills, el 41% dels petits mengen a l’escola; el 28,5%, a casa perquè no poden pagar el menjador; i el 2%, a casa per hàbit familiar.

Un 6 % dels enquestats declaren que tenen dificultats per garantir una bona alimentació en vacances, quan no hi ha escola .

El coordinador de Creu Roja a Catalunya, Enric Morist, ha volgut subratllar que «les persones d’origen immigrant i les autòctones demanen ajuda a parts iguals a l’entitat» i ha sol·licitat que es deixi de dir que els immigrants demanen més ajudes que els nascuts a Espanya. «Una crítica que a vegades apareix és que les ajudes només van als immigrants, però això no és així, ni per part dels serveis públics ni per part de la Creu Roja», insistí.

Comentarios
Multimedia Diari