Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Congrés aprova que les empreses que es deslocalitzin hagin de retornar els ajuts públics rebuts

El debat de la proposició no de llei, presentada per ERC, va posar com a exemple els casos d'Ercros i Covestro

ACN

Whatsapp
Imatge d'arxiu d'accés al Polígon Sud del pol petroquímic de Tarragona. FOTO: LLUÍS MILIÁN

Imatge d'arxiu d'accés al Polígon Sud del pol petroquímic de Tarragona. FOTO: LLUÍS MILIÁN

La Comissió d'Ocupació i Seguretat Social del Congrés dels Diputats va aprovar aquest dimarts una proposició no de llei presentada per ERC reclamant que les empreses que deslocalitzin la seva activitat per traslladar-se a països tercers siguin obligades a retornar les subvencions o ajuts públics rebuts. A banda dels republicans, la proposta va tirar endavant amb el suport del PSOE, Podemos, DiL i PNB, mentre que C's es va abstenir i el PP hi va votar en contra. El diputat republicà, Jordi Salvadó, encarregat de defensar-la, va argumentar que, amb aquestes maniobres, les multinacionals traslladen les produccions a països "on les garanties socials, laborals i mediambientals són especialment limitats i reprimits", amb l'objectiu de rebaixar els costos de producció. Per contra, a les seus que abandona, redueix dràsticament o eliminen les plantilles de treballadors locals, tots citant els casos de Covestro i Ercros, al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Concretament, Salvadó va retreure, en el cas d'Ercros, la decisió de deixar de produir clor després d'una implantació centenària amb l'impacte sobre els treballadors però també sobre l'entorn, amb uns "passius ambientals enormes" pels residus tòxics vessats al pantà de Flix durant gairebé un segle i que ha suposat una operació de descontaminació que ha costat més de 165 milions d'euros de diner públic. Segons el diputat republicà, els governs estatals i autonòmics haurien de reaccionar a les amenaces de deslocalització amb mesures i "sobretot" la retirada de subvencions, per retenir-les al territori. En aquest sentit, va lamentar que, sovint, aquestes mesures acaben sent temporals i va anunciar que ERC portarà al Congrés noves iniciatives perquè la proposta es faci efectiva.

Temas

  • NACIONAL

Comentarios

Lea También