El Fòrum torna a ser de vuit

La Vella completa els dos castells bàsics de vuit a Falset i la Joves porta a Perafort el 4 de 8 i castells de set

19 mayo 2017 19:29 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La plaça del Fòrum és un dels indrets de Tarragona més clàssics per passar els migdies del diumenge. Però ahir, a banda de ser l’epicentre de la Part Alta pel que fa a ‘vermut, terrassa, patates i olives’, la plaça va tornar a ser indret casteller després de molts anys gràcies als Xiquets de Tarragona, els Xiquets de Vila-seca i els Xiquets de Cambrils.

La colla local va ser l’amfitriona de la Diada de Germanor, una nova actuació creada per ells en què els ratllats es convertien en els protagonistes acompanyats pels seus fillols. Tot plegat, una actuació perfecta per estrenar els primers castells de vuit.

La diada, l’estrenaven els matalassers i d’entrada ja van portar la primera estrena del dia: el 3 de 8. Tot i pujar bé de mides, es notava que era el primer castell de vuit de la temporada a causa d’un moviment constant, però els ratllats no li van perdre el control en cap moment. En segona ronda, la colla tornava a estrenar-se. Aquesta vegada amb el 4 de 8 amb molts canvis al tronc respecte a l’alineació de l’any passat. Després d’un peu desmuntat perquè el castell estava massa obert, les mides van ser les correctes i el castell es va carregar sense problemes. A la descarregada, les mides es van anar perdent lleugerament però igual que en el 3, la confiança en el castell va fer que estigués controlat en tot moment. I per tancar les rondes, els de Santa Anna van descarregar el segon 7 de 7 de la temporada, una estructura idònia per rodar canalla i castellers de tronc.

El cap de colla, Josep Maria Solé, en acabar l’actuació mostrava la seva gran satisfacció «ja que l’assaig ens demanava a crits els primers castells de 8». Afegia que «ara ja ha arribat el moment de començar a exigir-nos. El que fem a assaig ha de ser un fidel reflex del que hem de fer a plaça». I amb aquesta exigència, Solé afirmava que el cap de setmana que ve, al barri de Sants de Barcelona amb els Castellers de Sants i els Castellers de Vilafranca, portaran a plaça tres castells de 8 i el pilar de 6.

Pel que fa als Xiquets de Vila-seca, també van escollir la Diada de Germanor per portar les seves estrenes. Els vila-secans portaven a primera ronda el 3 de 7, seguit pel 4 de 7, el primer de la temporada, i acabant l’actuació amb el 2 de 7. A ronda de pilars, els de Sasplugas completaven el de 5.

El cap de colla, Jordi Sasplugas, valorava el començament de temporada dels Xiquets de Vila-Seca com a «millor impossible» i que per a ell, en aquestes altures portar a plaça castells de set i el pilar de cinc, els genera molta confiança per seguir treballant de cara a reptes majors al llarg de l’estiu.

I els Xiquets de Cambrils completaven una actuació de sis i sis i mig. A primera i a segona ronda, descarregaven amb molta confiança el 3 i el 4 de 6. I tancaven rondes amb el 3 de 6 amb l’agulla.

A la mateixa hora, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Xiquets del Serrallo es trobaven a Perafort per actuar a la plaça de l’Església. Després d’especular de la possible estrena del 3 de 8 vallenc, finalment la Joves només van portar a plaça el 4 de 8. El carro gros va arribar a segona ronda, després d’un primer intent desmuntat. A primera ronda, els de Galofré descarregaven el 2 de 7 i a tercera, el 5 de 7.

Els del barri mariner van baixar una marxa respecte a les diades anteriors en què portaven castells de set i mig a les places. A Perafort, i després de dos intents desmuntats de 3 de 7, descarregaven el 2 de 6 i el 3 de 6 amb agulla.

I el dissabte a la tarda, la Fira del Vi de Falset va ser l’escenari on la Colla Vella dels Xiquets de Valls i Brivalls de Cornudella van fer que els sommeliers i els aficionats, gaudissin de castells a banda dels bons vins i del bon ambient de la fira.

La Colla Vella es plantejava una actuació de rodatge, gràcies al fet que les dues colles ja van establir que farien una actuació de cinc rondes. Els rosats descarregaven el 2 de 7, el 3 i 4 de 7, el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla, tots ells amb nombrosos canvis significatius tant als troncs com als poms de dalt.

I pel que fa a la colla del Priorat, els Brivalls de Cornudella signaven una actuació de sis.

Tastet al 3d10fm

Després de la diada que els Castellers de Vilafranca van celebrar ahir per inaugurar la primera fase de les reformes del seu local i aprofitant la gran quantitat de castellers que hi havia, els verds van fer una prova del 3 de 10 amb folre i manilles fins a quints.

Comentarios
Multimedia Diari