El Grup BBVA i l´FCRi impulsen la innovació empresarial a Tarragona

El programa Matching Ciència-Empresa BBVA-FCRi s'ha presentat avui a Tarragona

19 mayo 2017 22:33 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Avui s'ha realitzat a Reus la presentació del Programa Matching Ciència–Empresa BBVA–FCRi, amb l'objectiu d'ajudar les empreses de Tarragona que necessita desenvolupar projectes amb base en la innovació a través del suport de grups d'investigació. El programa és fruit d'un conveni de col·laboració entre les dues entitats i té com a objectiu posar al servei de les empreses el coneixement del sistema d'investigació i innovació català i fomentar la generació de projectes d'R+D entre equips industrials i grups d'investigació.

S'aposta per reunir ciència, empresa i sistema financer escoltant prèviament les necessitats de cada part, creuant-les i determinant compatibilitats entre elles. En el programa participen empreses clients del Grup BBVA amb necessitats d'innovació determinades, des de canvis en productes o processos productius fins a estratègies alternatives de màrqueting o estudis de mercat.

La tasca principal és identificar correctament les necessitats detectades i connectar les empreses amb els investigadors de les universitats i centres d'investigació que treballin en solucions adequades als reptes plantejats.

El programa té diverses fases: en primer lloc s'identifiquen les necessitats d'innovació que té l'empresa així com el proveïdor tecnològic, centre o grup d'investigació que els pot ajudar. En segon lloc l’FCRi i BBVA connecten amb possibles socis: els investigadors de les universitats i centres d'investigació que treballin en solucions tecnològiques per a aquestes necessitats i finalment, i una vegada posats en contacte, se segueixen els projectes de col·laboració empresa-ciència establerts, les solucions tecnològiques, els reptes plantejats i els seus resultats. Tot aquest treball es realitza de manera gratuïta per a l'empresa, dins dels principis corporatius de BBVA de responsabilitat social i especialment en la seva vocació de fomentar la investigació dins del món empresarial com element fonamental per al desenvolupament i el creixement de les empreses catalanes.

El Programa Matching Ciència–Empresa BBVA–FCRi es dirigeix a empreses amb una especial predisposició per a la innovació, amb èmfasis en aquelles que no tenen suficient dimensió per comptar amb un departament d'R+D intern o no disposen d'una connexió adequada amb els grups d'investigació que permeti donar continuïtat a les accions que siguin del seu interès.

 

Comentarios
Multimedia Diari