Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Grup BBVA i l´FCRi impulsen la innovació empresarial a Tarragona

El programa Matching Ciència-Empresa BBVA-FCRi s'ha presentat avui a Tarragona

Redacció

Whatsapp

Avui s'ha realitzat a Reus la presentació del Programa Matching Ciència–Empresa BBVA–FCRi, amb l'objectiu d'ajudar les empreses de Tarragona que necessita desenvolupar projectes amb base en la innovació a través del suport de grups d'investigació. El programa és fruit d'un conveni de col·laboració entre les dues entitats i té com a objectiu posar al servei de les empreses el coneixement del sistema d'investigació i innovació català i fomentar la generació de projectes d'R+D entre equips industrials i grups d'investigació.

S'aposta per reunir ciència, empresa i sistema financer escoltant prèviament les necessitats de cada part, creuant-les i determinant compatibilitats entre elles. En el programa participen empreses clients del Grup BBVA amb necessitats d'innovació determinades, des de canvis en productes o processos productius fins a estratègies alternatives de màrqueting o estudis de mercat.

La tasca principal és identificar correctament les necessitats detectades i connectar les empreses amb els investigadors de les universitats i centres d'investigació que treballin en solucions adequades als reptes plantejats.

El programa té diverses fases: en primer lloc s'identifiquen les necessitats d'innovació que té l'empresa així com el proveïdor tecnològic, centre o grup d'investigació que els pot ajudar. En segon lloc l’FCRi i BBVA connecten amb possibles socis: els investigadors de les universitats i centres d'investigació que treballin en solucions tecnològiques per a aquestes necessitats i finalment, i una vegada posats en contacte, se segueixen els projectes de col·laboració empresa-ciència establerts, les solucions tecnològiques, els reptes plantejats i els seus resultats. Tot aquest treball es realitza de manera gratuïta per a l'empresa, dins dels principis corporatius de BBVA de responsabilitat social i especialment en la seva vocació de fomentar la investigació dins del món empresarial com element fonamental per al desenvolupament i el creixement de les empreses catalanes.

El Programa Matching Ciència–Empresa BBVA–FCRi es dirigeix a empreses amb una especial predisposició per a la innovació, amb èmfasis en aquelles que no tenen suficient dimensió per comptar amb un departament d'R+D intern o no disposen d'una connexió adequada amb els grups d'investigació que permeti donar continuïtat a les accions que siguin del seu interès.

Temas

  • ECONOMÍA

Comentarios

Lea También