Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El TC abordarà aquesta setmana el recurs contra la prohibició de les curses de braus a Catalunya

Serà en el ple que es celebra avui, demà i dijous

Europa Press

Whatsapp

El Tribunal Constitucional (TC) té a l'ordre del dia del ple d'aquesta setmana, que es farà aquest dimarts, dimecres i dijous, abordar el recurs sobre la prohibició de les curses de braus a Catalunya que va presentar el PP l'octubre del 2010, han informat a Europa Press fonts judicials.

Existeix un projecte de sentència que estima que el Parlament es va extralimitar quan va prohibir les corrides a tot Catalunya, perquè al fer-ho va exercir unes competències que no li corresponien, segons publica 'La Vanguardia'.

El recurs d'inconstitucionalitat es va interposar el 28 d'octubre del 2010 pel grup parlamentari del PP al Senat contra la Llei del Parlament 28/2010, que va modificar la Llei de Protecció d'Animals per prohibir les curses de braus a Catalunya.

Per al PP la prohibició de les corrides vulnera cinc articles de la Constitució, segons detalla el recurs: el 20, que recull la llibertat de creació artística; el 27, sobre el dret d'educació; el 44 i el 46, en els que s'insta els poders públics a promoure l'accés a la cultura i l'enriquiment del patrimoni històric, cultural i artístic; i el 149, que senti que l'Estat té competència exclusiva sobre les condicions que regulen la igualtat de tots els espanyols.

Un altre argument del PP és que aquesta prohibició impedeix el desenvolupament a Catalunya d'una activitat empresarial, i entén que es vulneren altres quatre articles de la Constitució: el 38, que reconeix la llibertat d'empresa; el 40, que obliga els poders públics a impulsar el progrés social i econòmic; el 128, que estableix que la riquesa del país està subordinada a l'interès general; i un altre cop el 149.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También