El temporal deixa onades de fins a 7 metres i ratxes de vent de més de 80 km/h al litoral

Protecció Civil demana màxima precaució al front marítim i l´Ajuntament de Barcelona prohibeix l´accés als espigons

19 mayo 2017 16:40 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El temporal marítim és molt dur aquest dissabte arreu de la costa catalana amb una alçada mitjana de les onades d’uns 4 metres i pics màxims que superen els 7 metres (a la boia del Cap de Begur ja s’ha registrat una ona de 7,03 metres). Paral·lelament, les ratxes de vent també són molt intenses a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona, Girona i Tarragona. Destaquen registres com els 80,3 km/h a l’Observatori Fabra de Barcelona, els 76,3 km/h a Cabrils (Maresme), els 75,2 km/h a la bocana sud del Port de Barcelona o els 64,1 km/h a Parets del Vallès. Està previst que la ventada encara augmenti en les properes hores –sobretot a les comarques del Barcelonès, Maresme, Vallès Oriental i la Selva- i que es puguin sobrepassar els 90 km/h. Protecció Civil de la Generalitat manté les alertes dels plans Inuncat i Procicat, i demana màxima precaució al front marítim. L’Ajuntament de Barcelona ha prohibit l’accés als espigons.

El consistori de la capital catalana ha activat a les 12.30 hores d’aquest dissabte el Pla Bàsic d’Emergència Municipal pel fort onatge a les platges, amb onades que superen amb facilitat els 4 metres d’alçada. De fet, la boia situada a la costa de Barcelona està mesurant ones amb una alçada mitjana de 3,79 metres amb un pic màxim de 5,84 metres. Com a conseqüència de l’activació del pla bàsic d’emergència municipal, el consistori recorda la prohibició d’accedir als espigons de la platja i d’entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges. La Guàrdia Urbana de Barcelona s’ha desplegat a l’àmbit del litoral barceloní i barra el pas als espigons i les zones on trenquen les onades, per evitar riscs per a les persones. A Badalona, també s’ha barrat el pas al popular Pont del Petroli i el Port es troba tancat a causa del fort temporal. Al Maresme, el fort temporal marítim també ha provocat algunes destrosses a la platja de Cabrera de Mar i ha obligat a tallar el pas subterrani pel Torrent dels Vinyals.

 

63 trucades al 112

A Blanes (Selva), el temporal provoca un fort onatge amb onades que superen els tres metres d’alçada i una notable mar de fons de component est. Amb tot, segons fonts de Protecció Civil i la Policia Local no hi ha hagut cap incidència remarcable. En alguns trams del Passeig de Mar s’han arrossegat petites quantitats de sorra damunt de la zona per on passegen els vianants, però lluny de les acumulacions que va provocar el temporal del desembre passat. El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les tres de la tarda un total de 63 trucades relacionades amb l'episodi de vent i onatge, la majoria a l'àrea metropolitana de Barcelona.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari