Els Xiquets emmanillen la Torre

Els matalassers carreguen el primer 2 de 9 amb folre i manilles de l´any a dues setmanes de la Tecla a la diada de Santa Rosalia

19 mayo 2017 21:53 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La diada de Santa Rosalia a Torredembarra va esdevenir aquest diumenge al migdia la cita més destacada del cap de setmana. El programa que hi portaven els Xiquets de Tarragona era ambiciós i no van fallar. Els de Roger Peiró, que van arrossegar moltes camises, van aconseguir carregar el primer gamma extra del curs i tornar a la plaça de la Vila de Torredembarra la seva condició de gamma extra. A dues setmanes de Santa Tecla, els Xiquets van fer ahir una demostració de força. Al seu costat, els Nens del Vendrell van tornar a descarregar la tripleta de vuit, mentre que els Nois de la Torre es van anotar el 4 de 7 com a millor castell.

 

Demostració de força

D’entrada, els Xiquets de Tarragona van optar pel 3 de 9 folrat, un castell que tenen més que dominat i que va servir per donar la confiança per, a la segona ronda, intentar el gamma extra. No era la primera vegada que ho intentaven aquesta temporada. Per Sant Magí, el castell va caure just quan l’enxaneta anava a posar el segon peu. Ahir el 2 emmanillat va donar moltes més garanties, i es va poder carregar amb molta solvència. Després de l’aleta, i quan l’enxaneta començava a sortir, l’estructura va acabar cedint. No aconseguien completar la feina, però carregaven el primer castell de gamma extra que veia la plaça de la Vila. Amb el 4 de 9 amb folre de la tercera ronda, i el pilar de 7 folrat descarregat a la ronda de pilars, els Xiquets es van anotar ahir la millor diada del curs, una fita més que interessant a dues setmanes de Santa Tecla.

«No deixa de ser una de les millors diades que ha fet mai la colla, i en una plaça on habitualment no portàvem aquest nivell», explicava en acabar el cap de colla, Roger Peiró, destacant que «la colla té múscul suficient per fer-ho, i hem estat capaços de tornar a fer tres castells de nou i el pilar i afrontar la gamma extra millor que per Sant Magí». Peiró afegia que «la veritat és que nosaltres no pretenem carregar els castells, i crec que les maneres d’aquest 2 de 9 ensenyaven que tenia més benzina, tinc la sensació que no l’havíem fet mai tant bé com avui. Els Xiquets han ratllat el seu màxim i ho hem fet amb qualitat». El cap de colla acabava dient que «la diada de Torredembarra ens ha d’ajudar a afrontar el 2 de 9 i el pilar de 8 per Santa Tecla».

Al seu costat, els Nens del Vendrell van tornar a plantar la tripleta de vuit, fent la seva millor actuació a Torredembarra. Amb una gran solvència, els de Kevin Prados van tornar a completar ahir el 3 i el 4 de 8 i el 2 de 8 amb folre, a més del pilar de 6. Tot plegat, com a tret de sortida d’un setembre que arriba carregat de cites importants.

«La veritat és que sóc el primer sorprès, després de les vacances hem fet una molt bona diada, Torredembarra s’ho mereix», deia en acabar el cap de colla, Kevin Prados, destacant que «l’assaig de divendres va ser el millor de l’any, la colla està molt forta i ho estem aprofitant». A partir d’ara, l’objectiu dels Nens és portar el 3 de 9 amb folre per Sana Teresa. «El volem atacar, com a mínim a l’assaig, però tot passar per fer un gran setembre i tornar a descarregar el 5 de 8», afegia Prados.

Els amfitrions, els Nois de la Torre, no van tenir el millor dia. Tot i començar la diada descarregant el 4 de 7, la diada es va torçar a la segona ronda, quan van fer fins a tres intents desmuntats del 3 de 7. Això va obligar als Nois a tancar la diada amb el 3 de 6.

«El problema de tenir poca canalla és aquest, els dos primers intents estaven perfectes, i sortim bastant decebuts per la nostra colla, sobretot pel resultat», deia el segon cap de colla,Lluís Batet, que afegia que «estem molt contents que els Xiquets hagin tornat la gamma extra a Torredembarra, estem molt agraïts».

 

Cambrils, plaça de 9

A banda de la diada de Santa Rosalia, el cap de setmana també ha tingut altres cites destacades. A Cambrils, la Jove de Tarragona va signar ahir una molt bona diada amb el 3 de 9 amb folre com a castell més destacat, convertint la ciutat en nova plaça de nou.

A banda del castell de nou, els liles també van descarregar el 2 de 8 amb folre i el 5 de 8, molt important si per Santa Tecla volen pujar-los un pis més, com apuntava el seu cap de colla, Carles Ribas.

La colla local, els Xiquets de Cambrils, van signar una gran actuació tornant a carregar el 4 de 7, el segon de la temporada, a més del 5 de 6 i descarregar el 4 de 6 amb l’agulla.

A Vilanova del Camí, els Xiquets de Reus van completar ahir el 3 i el 4 de 8 a més del 5 de 7, i a Bràfim la Colla Vella va fer una nova demostració de potencial descarregant fins a set castells, entre ells el 3 de 7 aixecat per sota, el 4 de7 amb el pilar, el 3 i el 4 de 8 i el 2 de 7.

Dissabte a SantPere i Sant Pau, els de Jordi Gaya van completar castells de set, i els de Vila-seca el 3 de 7 com a millor castell.

Comentarios
Multimedia Diari