Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els morts a les carreteres catalanes disminueixen un 15% aquest any i un 39% des del 2010

Hi ha hagut 768 ferits de gravetat, 23 menys que el 2015

Europa Press

Whatsapp
Un accident a l'alçada de l'Aldea, el passat agost. Foto: Bombers de la Generalitat

Un accident a l'alçada de l'Aldea, el passat agost. Foto: Bombers de la Generalitat

Un total de 130 persones han mort en accident de trànsit a les carreteres catalanes des de començaments d'any, 23 menys que en el mateix període del 2015, cosa que representa un 15% menys, ha informat aquest dijous la directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugenia Doménech.

En inaugurar el VII Congrés internacional sobre polítiques europees de trànsit a Barcelona, Doménech ha destacat aquesta reducció després que les xifres de sinistralitat s'estanquessin el 2014 i repuntessin el 2015, i especialment després que en el primer semestre es produïssin dos accidents mortals a Catalunya amb 20 víctimes mortals: el de Freginals (13) i el de Pont de Molins (7).

Ha recalcat que després d'aquests dos accidents, dels més greus ocorreguts a Catalunya, des de Trànsit s'ha aconseguit revertir la situació, també en el que respecta als ferits de gravetat, ja que n'hi ha hagut 768, 23 menys que el 2015.

Respecte a l'objectiu marcat pel Govern de reduir un 50% les víctimes entre el 2010 i el 2020, Doménech ha explicat que hi ha una "evolució positiva" ja que actualment el nivell de reducció de morts a les carreteres respecte al 2010 és del 39%.

Tot i això, per a Doménech aquestes dades encara mostren que "hi ha massa ferits i morts, i massa famílies afectades pels accidents de trànsit", per la qual cosa ha reafirmat el compromís per al 2050 d'arribar a zero víctimes per sinistralitat vial.

Ha assegurat que el pla de seguretat viària 2017-2019 serà definitiu per determinar si es podrà arribar a aquest objectiu d'aquí a 30 anys, però ha avisat que per a aconseguir-ho caldrà tenir "convenciment, concentració, clara decisió i compromís".

"Aconseguir una mobilitat sense víctimes per evitar el patiment a moltes famílies, aquest és el veritable sentit del que fem", ha resumit. PROBLEMÀTIQUES

La directora de Trànsit ha enumerat quins són els problemes en la sinistralitat que preocupen més al seu departament, com les distraccions al volant per ús del telèfon mòbil, ja que un 30% d'accidents amb víctimes han estat per aquesta causa: "No acabem d'aconseguir que els conductors siguin conscients d'aquest risc", ha lamentat.

Ha indicat que també els preocupa l'accidentalitat dels motoristes ja que suposen una de cada quatre víctimes mortals i també hi ha un número important de ferits perquè són més vulnerables.

Ha advertit, alhora, que el 49% dels conductors que han mort en accident de trànsit, en realitzar-los l'autòpsia, van donar positiu en consum d'alcohol, drogues o psicofàrmacs, una dada que els preocupa: "Tenim un problema".

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También