Els pares de l'escola pública faran campanya contra els deures per casa

Es proposen d´entrada que els mestres no encarreguin feina extraescolar els caps de setmana de novembre. Si ho fan, endegaran un boicot

19 mayo 2017 18:05 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’organització de pares Ceapa ha emprès una campanya contra els deures, que inclou la negativa a que els fills hagin de fer tasques escolars a casa almenys durant els caps de setmana de novembre per començar a conscienciar sobre el que consideren un problema per a alumnes i famílies. I això, entre altres motius, perquè el 48,5% dels pares consideren que els deures dels fills afecten de forma negativa a la seva vida familiar, segons un estudi realitzat per Ceapa, majoritària a l’escola pública .

L’objectiu és que els deures desapareguin en la seva «totalitat», emfatitzà ahir en roda de premsa el president d’aquesta organització, José Luis Pazos. La campanya es diu ‘A l’escola cal una assignatura: el meu temps lliure’.

Els pares s’han proposat que els professors no encarreguin tasques als nens per als caps de setmana de novembre. En cas contrari, les famílies s’hi negarien i lliurarien els dilluns al centre escolar un document explicant els motius pels quals els nens no han fet els deures.

Ceapa va presentar ahir el «resum executiu» de l’estudi, elaborat amb les respostes de 1.748 pares i 472 menors durant el primer semestre de l’any, més del 90% d’ells de l’escola pública.

El president de Ceapa, José Luis Pazos, ha denunciat també una tendència «a l’alça» en diverses comunitats de «copagaments» de les famílies als centres públics (fins i tot s’han «disparat») en diners o en espècie, la qual que ha considerat «il·legal» i «irregular» si no s’estén un rebut.

Pazos, que no ha ofert dades concretes de comunitats, centres o alumnat afectat, la qual s’ha relacionat amb la caiguda de la despesa educativa públic dels últims anys. Quant als llibres de text, el mateix estudi indica que una de cada cinc famílies passa dificultats econòmiques per la compra. Tan sols el 21% té assegurada la gratuïtat total, mentre que la resta ha d’efectuar algun desemborsament.

Pazos ha retret que hagi calgut «llençar a les escombraries» llibres anteriors a la Lomce quan Ceapa considera que eren perfectament aprofitables. Segons Ceapa, hi ha la gratuïtat per a tot l’alumnat de l’ensenyament obligatori pel sistema de préstec i reutilització a Andalusia, Extremadura, Navarra i Comunitat Valenciana. Per contra, Madrid i Catalunya són les úniques comunitats sense ajudes directes de llibres, tan sols beques per als casos d’extrema necessitat.

Comentarios
Multimedia Diari