Els pares només van gastar 2.000 euros en serveis mèdics per a la Nadia

Segons un programa de TV, van destinar la majoria dels 900.000 euros recaptats a hotels, restaurants, material informàtic o loteria

19 mayo 2017 17:02 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els pares de Nadia, imputats per un delicte d’estafa, van recaptar prop d’un milió d’euros en donacions, diners que suposadament anaven a gastar en tractaments per a la seva filla malalta. Però el programa d’Antena 3 Espejo Público ha assegurat que d’aquesta quantitat, el matrimoni només va destinar 2.000 euros a aquest fi.

El mateix programa afirmà que entre l’octubre de 2012 i desembre d’aquest any, Fernando Blanco i Marga Garau van retirar prop de 290.700 euros d’un compte obert al Banc Sabadell. Espejo Público desglossà que la immensa majoria d’aquesta quantitat, gairebé 290.400 euros, va anar a parar a despeses diverses, compres, restaurants o material informàtic. Només uns 295 euros es van destinar a serveis mèdics i farmacèutics. D’un altre compte a Banca March, el matrimoni va retirar 308.610 euros entre gener de 2012 i aquest mes de desembre. Segons el desglossament realitzat pel programa, que fa referència al sumari, 198.200 euros es van destinar a despeses com ferreteries, hotels o restaurants: 17.000 en concepte de loteries; 91.405 euros van ser retirats en efectiu i uns 1.960 es van gastar en farmàcies i similars.


Intent de fugida
A més, la punxada dels telèfons dels pares de Nadia Nerea ve a confirmar que Fernando Blanco hauria intentat preparar de forma organitzada amb la seva dona, Marga Garau, la fugida de la família en saber-se investigat.

«Pensa, si tu consideres que en una setmana ets capaç, em jugo la pell, vaig a buscar-te i marxem», afirma Fernando, el qual va arribar a creuar la frontera amb França un dia després que el jutge s’obrís un investigació sobre el cas.

Cal recordar també que l’advocat del cas Nadia va presentar dimecres als jutjats de la Seu d’Urgell (Lleida) un recurs de revocació de la presó preventiva del pare i un altre de revocació de la pèrdua de la pàtria potestat de la mare, que està en llibertat amb càrrecs.

El lletrat dels pares de la nena, Alberto Martín, va explicar que «l’interès de la menor» és l’argument dels dos recursos, fonamentalment per la pàtria potestat.

Va agregar que, tot i les comparacions que realitza el magistrat que porta el cas, «no consta cap situació de desatenció ni de descuit ni d’abandonament».

Comentarios
Multimedia Diari