Esclat d'eufòria a Vilanova

S'ho van proposar i ho han aconseguit. Els Verds descarregaven a Vilanova el 3de10fm i la Jove de TGN, el 9de8 i el pde8fm

19 mayo 2017 18:35 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El que es va viure ahir a la tarda a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú és el clar exemple que, amb esforç, treball, sacrifici, il·lusió, seny i valor, tot objectiu es pot aconseguir. Fa uns mesos, el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Toni Bach, va marcar portar el tres de deu amb folre i manilles a la capital del Garraf i així ho han fet. I la Colla Jove Xiquets de Tarragona també va voler portar el nou de vuit i el pilar de vuit amb folre i manilles i també ho han aconseguit.

Tothom ja sabia que els Verds encararien la diada de màxims, cosa que ja es va veure amb el dos de nou amb folre i manilles com a tret de sortida. Un dos tranquil, valent i preparant psicològicament als castellers pel gran repte que després vindria.

Folre i manilles a lloc, quarts i quints col·locats, gralles i amunt. Sense pensar-s’ho ni dues vegades els Verds van tirar amunt el tres emmanillat amb una canalla ràpida i valenta i amb un pis de quints que van salvar el castell d’una forta batzegada en la sortida de dosos. Objectiu assolit, castell descarregat i esclat d’eufòria a la plaça.

Però això no va ser tot. Els vilafranquins en volien més i descarregaven a tercera ronda, un altre 3 de 9 amb l’agulla i hi posaven la cirereta amb un pilar de vuit emmanillat.

«No pots improvisar. T’has de programar si vols arribar allà on vols», deia Bach. «I a on voleu arribar?», li preguntaven. «A portar dos castells de deu per Sant Fèlix», responia.

A l’altra banda de la plaça, el cap de colla de la Jove, Aleix Bordas, deia això al finalitzar la diada: «La colla avui ha rebut el premi a moltes hores de feina i a saber superar moltes pedres que ens hem anat trobant al llarg del camí». I el premi arribava en forma de nou de vuit i de pilar de vuit amb folre i manilles, el segon descarregat de la seva històric.

L’actuació dels tarragonins començava amb una aposta segura: el 3de9f, castell descarregat amb una execució impecable que, igual que el dos emmanillat dels Verds, els va fer agafar confiança per estrenar el nou de vuit en segona ronda i descarregar-lo amb una canalla fent l’aleta a l’hora i amb un tronc ferm i fort fent que semblés un castell fàcil i assequible per qualsevol.

A tercera ronda descarregaven un 4de9f lleugerament obert de mides i era després que els liles descarregaven el segon pilar de vuit emmanillat de la seva història.

«La cosa ens ha sortit rodona. Hem estrenat dos castells i quin millor premi que veure la colla contenta», declarava un Bordas molt satisfet.

3de9f al sac

A Vila-seca, els Xiquets de Tarragona van aconseguir descarregar el seu primer 3d9f de l’any, un castell que se’ls havia entravessat després d’un parell de caigudes a finals de juny. Amb una alineació renovada, el tres matalasser va arribar ahir en segona ronda, després d’un còmode 2d8f de sortida. Després d’una carregada força ràpida i serena, l’estructura va començar a demandar una descarregada èpica, similar a la que els mateixos Xiquets havien protagonitzat dues setmanes enrere amb el 4d9f a Altafulla, i igual com aquell dia, els ratllats van resistir. Els de Josep Maria Solé van tancar amb el 4d8 i un treballat pilar de 6.

La Colla Vella, per la seva banda, va afrontar la diada com a preparació del Firagost, amb uns castells que qui sap si dimecres es veuran amb un pis més a la plaça del Blat. 4d8 amb el pilar, 3d9f (amb el folre en mode «manilles») i 5d8 van composar l’actuació dels rosats. Els locals, per la seva banda, van tenir en el 3d7 i el 4d7 els seus millors registres.

A Sitges, la Joves de Valls va tornar a ensenyar el 5d8. El va acompanyar d’un envejable 2d8f i del 3d8, amb la clara perspectiva d’apujar-los un pis dimecres a la Firagost. També a Sitges, els locals van aconseguir descarregar el seu gran objectiu:el 4d8.

Comentarios
Multimedia Diari