Gómez Bermúdez decreta presó sense fiança per a set dels 11 detinguts en l'operació 'Pandora'

El jutge els acusa de pertinença a organització terrorista, tinença d'artefactes explosius i danys i estralls

19 mayo 2017 23:54 | Actualizado a 23 mayo 2017 09:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez ha decretat aquest dijous presó sense fiança per a set dels 11 detinguts a Barcelona en una operació dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional denominada 'Pandora'. Els altres quatre detinguts han quedat en llibertat amb l'obligació de comunicar el seu domicili i presentar-se setmanalment al jutjat. El jutge els atribueix delictes de constitució, promoció, direcció i pertinença a organització terrorista en relació amb delictes de tinença i dipòsit d'explosius i delictes de danys i estralls amb finalitat terrorista. A un dels detinguts li atribueix, a més, un delicte de falsedat en document oficial.

A la seva interlocutòria, Gómez Bermúdez explica que de la investigació sobre els Grups Anarquistes Coordinats (GAC) -en les sigles que fa servir- "s'extreu que els seus membres podrien ser suposats autors de diversos atemptats realitzats amb artefactes explosius de fabricació artesanal en tot el territori nacional".

Segons el jutge, al registre del domicili a Madrid d'un dels detinguts es va trobar un arxiu amb un esquema de com funciona un paquet bomba, així com matxets, punys americans, navalles de doble fulla, boles de golf i bengales de mà i de vaixell. També "altres elements pirotècnics i instruments utilitzats habitualment per confeccionar artefactes casolans".

Comentarios
Multimedia Diari