L'11% de l'aigua que consumeix anualment la indústria petroquímica tarragonina és reciclada

L'ús es consolida especialment a les torres de refrigeració dels processos industrials

19 mayo 2017 20:01 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El projecte d’utilització d’aigua regenerada per part del sector petroquímic de Tarragona continua a l’alça i ha superat les previsions. En el tercer any de funcionament de la planta que gestiona Aitasa, el consum s’ha elevat fins als 3.457.179 m3, una xifra que multiplica per tres el volum d’aigua reutilitzada que es va utilitzar el 2013, primer any de funcionament complert. Segons ha informat l’Associació Empresarial Química de Tarragona, el consum d’aigua regenerada es consolida, en concret, a les torres de refrigeració dels processos industrials. Dels 31.729.742m3 totals que van consumir les empreses de l’AEQT durant l’any passat, gairebé un 11% del total procedeix d’aquest projecte.

L’aposta per la planta d’aigua regenerada va suposar, a través del conveni signat amb l’Agència Catalana de l’Aigua, “un compromís per alliberar cabal de la indústria per a altres possibles usos que el territori pugui necessitar, la qual cosa fa que addicionalment es donin nous usos a les aigües de les EDAR de Tarragona i Vila-seca”.

Aquest nou rècord en el consum d’aigua regenerada supera, fins i tot, les previsions de creixement que tenia la pròpia indústria, tot i que la línia creixent és propera a l’esperada. Segons aquestes previsions, aquest consum anirà augmentant fins al 2017, quan està previst que s’assoleixi el 100% de la capacitat de la primera fase de la planta, que és de 6,8Hm3, l’equivalent al consum anual d’aigua d’ús domèstic en una ciutat com Tarragona.

A més de la consolidació i el creixement en l’ús d’aigua regenerada per part de la indústria petroquímica, es consolida també un altre ús amb major valor afegit d’aquest projecte: l’aigua desmineralitzada. Aquest tipus d’aigua, de molta puresa i qualitat, va tornar a arribar als 130.000m3 de consum durant l’any 2015.

 

Comentarios
Multimedia Diari