La Bisbal recupera l'essència

Els verds tornen a la diada amb l'objectiu de portar-hi el 2 de 9 amb folre i manilles i el pilar de 8. La Vella no descarta anar més enllà del 3 de 9 i la Joves aposta pels castells de 9

19 mayo 2017 22:03 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Bisbal serà avui escenari d’una gran cita castellera. Enguany, a més, amb un canvi de cartell i amb el retorn a plaça dels Castellers de Vilafranca, que durant diversos anys no hi han actuat per desavinences amb l’exalcalde del municipi.

Així, amb el retorn dels verds, s’espera que avui torni la gamma extra a la Bisbal. Els de Pere Almirall actuaran amb la Colla Vella i amb la Joves de Valls, mentre que els Xicots de Vilafranca, que els darrers anys havien actuat en el lloc dels verds, no hi seran.

Els Castellers de Vilafranca arriben a la diada, en ple mes d’agost, en una plaça on han regalat sempre grans castells. «Tornem on havíem d’estar», explica el cap de colla, Pere Almirall, qui afegeix que «a la Bisbal hem crescut i hi hem fet grans castells, estem molt contents de tornar a una plaça com aquesta».

Els verds tenen com a objectiu repetir el que van fer a Vilanova i la Geltrú. Això implica tornar a descarregar el 3 i el 4 de 9 amb folre, pensant a pujar-los un pis més per Sant Fèlix, i també el 2 de 9 amb folre i manilles, un castell que enguany ja han descarregat en diverses ocasions.

Si les tres rondes de castells surten bé, també volen tornar a descarregar a la Bisbal el pilar de 8 amb folre i manilles, un castell que també han descarregat i que tenen perfectament dominat. «Ho farem sempre que tinguem prou efectius», recorda el cap de colla, tenint en compte que els verds tenen doble cita aquest cap de setmana i diumenge actuen a les festes de Gràcia.

La Colla Vella, per la seva banda, arriba a la Bisbal en un estat de forma immillorable, i després d’una gran actuació per Firagost. L’objectiu per a la diada és tornar a descarregar dos castells de nou, i no descarten cap escenari en funció de les camises que puguin arrossegar. «Portar els grans castells fora de Valls encara ens costa, passar del 3 de 9 amb folre dependrà molt del nombre de camises», explica el cap de colla, Manel Urbano. La colla també té doble cita i demà diumenge seran a Vallmoll.

La Joves de Valls, la tercera colla participant, vol aprofitar la diada per continuar rodant els castells de nou. De fet, l’objectiu dels vermells és estrenar la tripleta màgica i, per tant, completar en la mateixa actuació el 3 i el 4 de 9 amb folre i el 5 de 8, cosa que encara no han fet aquesta temporada. El 5 de 8 el van estrenar la setmana passada a Llorenç, però encara no l’han com- pletat amb els dos castells de nou.

«Volem consolidar la feina que hem fet les darreres setmanes per després a Igualada i Sant Fèlix poder fer un pas més», explica el cap de colla, Jaume Galofré.

La cita, aquest dissabte 15 d’agost a dos quarts d’una del migdia a la plaça Doctor Robert.

 

Doble cita de tarda

A la tarda d’aquest dissabte hi ha doble cita castellera. Una d’elles, a les festes de Sant Roc de Tarragona, al carrer Cós del Bou, on hi ha el local de la Jove de Tarragona. Hi actuaran els liles amb els Xiquets de Reus i els Nois de la Torre.

Els de Carles Ribas utilitzaran la diada com a darrer banc de proves de cara a Sant Magí, que serà el pròxim dimecres. No descarten algun castell de nou i portaran, sobretot, castells de la gamma alta de vuit. No serà l’única diada del cap de setmana, ja que diumenge seran a la Canonja.

Els Xiquets de Reus, per la seva banda, arriben a la diada amb ganes de completar els primer castells de vuit del mes d’agost, i això implica descarregar el 3 i el 4 de 8. Els reusencs també tenen doble cita i diumenge seran a les festes de Gràcia de Barcelona, on la intenció també és portar castells de vuit pisos.

Els Nois de la Torre, per la seva banda, continuaran treballant els castells de set, com ja van fer el passat diumenge a la diada dels Pallaresos.

I també aquesta tarda, però a Ferran, hi actuen els Xiquets de Tarragona. Els matalassers també aprofitaran la diada per continuar rodant estructures de cara a Sant Magí, on volen fer un pas de gegant. Hi actuaran amb els Castellers d’Altafulla, que diumenge també seran a Vallmoll.

Comentarios
Multimedia Diari