La Colla Jove, ambaixadora de Catalunya a Milà

Els de la camisa lila i els Castellers de Vilafranca actuaran durant tot el dia de demà en l'acte de cloenda de la mostra de la cultura catalana a l'Exposició Universal de Milà

19 mayo 2017 22:35 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una vegada més, els castells seran ambaixadors de la cultura catalana al món, en aquest cas a l’Exposició Universal de Milà i de la mà dels Castellers de Vilafranca i de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que mobilitzaran més de 600 castellers en total.

Les dues colles arribaran a la ciutat italiana demà al matí per participar en l’acte de cloenda de la mosta que Catalunya ha organitzat a la ciutat italiana amb motiu de l’Exposició Universal, aquest any dedicada a l’alimentació, i sota el títol Barcelona Capital of Catalonia. Real food for real people.

L’acte de cloenda de demà, organitzat per la Diputació de Barcelona a través de la Xarxa Audiovisual Local, comptarà amb l’actuació, a les 12 del migdia, dels de la camisa verda i dels de lila, davant del Castell Sforzesco, a la Piazza del Cannone.

També hi participaran els diables Carranquers de Cervera, els gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, l’Àliga de Girona i l’Agrupació Musical Senienca.

A les set de la tarda, els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona tornaran a actuar. En aquest cas davant del Duomo, minuts després de finalitzar el concert que oferirà a l’interior de l’edifici l’Escolania de Montserrat i de la interpretació del Cant de la Sibil·la.

Per acabar la jornada, a les 10 de la nit, les dues colles oferiran pilars. Les actuacions seran retransmesos en directe per Tac12 i pel canal italià Rai3.

No es descarten castells de 9

245 membres dels de la camisa lila es desplaçaran en avió, i 70 en autocar fins a la ciutat italiana. «Per nosaltres és una satisfacció molt gran el fet de representar el país. Però també és una responsabilitat», va explicar Carles Ribas, cap de colla de la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

També va afegir que no descarta fer construccions de 9 pisos a Milà. Per la seva banda, l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, no podrà assistir a la cita, ja que la jornada coincideix amb la presa de possessió de l’Ajuntament de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari