La Fira del Vent torna al Pla de Santa Maria des d'avui fins diumenge

Al Camp de Vol hi haurà exhibicions d'avions històrics i aeromodelisme i la IX Trobada d'Ultralleugers i Paramotors. Al Parc de la Fàbrica es concentren les exposicions

19 mayo 2017 17:48 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fira del Vent 2016 torna al Pla de Santa Maria aquest cap de setmana del 14, 15 i 16 d’octubre amb una edició carregada de novetats. Al Camp de Vol, hi haurà exhibicions d’avions històrics, de paramotor, d’aeromodelisme, d’avions amb fum i la IX Trobada d’Ultralleugers i Paramotors. Al recinte firal, situat al voltant de l’antiga fàbrica tèxtil, es concentraran les exposicions, atraccions i activitats com les passejades gratuïtes en barca per la bassa.

Entre les novetats més destacades hi haurà la presència del pilot i instructor Jimmy Capell, de l’escola de vol La Serra, de Mollerussa, amb un biplà de la primera guerra mundial. Els germans Guerra, campions del món en categoria individual de paramotor acrobàtic, tornaran a la Fira del Vent per fer una demostració de la seva arriscada activitat. També es podrà fer bateig de l’aire i pràctiques d’iniciació.

Les activitats s’iniciaran el divendres 14 a la tarda sota la presidència de la consellera d’Ensenyament de la Generalitat, la reusenca Meritxell Ruiz. Aprofitant la visita de la consellera, es durà a terme la inauguració oficial de la Llar d’infants Quatre Vents. També es presentarà el vídeo promocional del poble: «El Pla batega».

El nucli de les exposicions es situarà als terrenys del Parc de La Fàbrica. A més de les activitats tradicionals, hi haurà per primera vegada un Mercat del Trasto. Una altra novetat serà la possibilitat de fer passejades en barca, gratuïtes, per la bassa de la Fàbrica.

El programa d’activitats inclou una gran quantitat d’actes, molts dels quals ja estan plenament consolidats: correfoc, trobada d’intercanvi de plaques de cava, trobada de camions tunejats i trobada gegantera. Dissabte a la nit hi haurà la gran desfilada de moda Fashion Air i dos sopars simultanis, el de la Fira i el Sopar Jove, seguits respectivament de ball i concert de rock.

El diumenge 16 hi haurà trobada de modelistes navals, concurs de pesca sense mort i esmorzar ramader. També tindrà lloc una concentració de vehicles clàssics acompanyada d’un mercat de recanvis. A la tarda, espectacle de titelles per als infants i baixada de trastos. La cloenda tindrà lloc diumenge a les 9 del vespre. Durant els dies de la Fira hi haurà portes obertes al Centre d’Interpretació del Tèxtil i al Museu Agrícola. També es celebrarà un concurs de fotografia temàtic.

Comentarios
Multimedia Diari