Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Generalitat dotarà els refugiats de 400 euros al mes durant un any

Busca 500 voluntaris perquè facin de mentors i ajudin cent refugiats a integrar-se i aconseguir la plena ciutadania

EFE

Whatsapp
L´ONG que rescata persones immigrants al mar Mediterrani va rebre la Medalla Olof Palme. @OPENARMS_FUND

L´ONG que rescata persones immigrants al mar Mediterrani va rebre la Medalla Olof Palme. @OPENARMS_FUND

La consellera d’Afers Socials, Dolors Bassa, presentà ahir el Programa Català de Refugi (PCR), amb el qual la Generalitat vol superar «deficiències del programa estatal i establir un sistema integral d’acollida» per «acompanyar les persones refugiades cap a la plena ciutadania». El PCR es dirigirà a persones refugiades o demandants d’asil amb dificultats econòmiques i socials, amb el propòsit d’atendre les seves necessitats bàsiques i afavorir la seva autonomia social i laboral.

L’ajuda econòmica podrà ser requerida per persones refugiades o demandants d’asil empadronades a Catalunya durant un mínim d’un any, que hagin tingut ingressos inferiors a la Renda Mínima d’Inserció (RMI) en els últims dotze mesos, que no tinguin d’altres ingressos, i que acceptin el Pla Individual d’Activitats (PIA) del departament.

El PCR serà semblant a l’RMI, preveu un pla pilot de 100 places i es destinarà principalment a aquelles persones que hagin finalitzat el Programa Estatal de Refugi a Catalunya sense haver aconseguit una autonomia suficient.

El secretari de Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, explicà que el programa durarà un màxim d’un any i serà avaluat cada tres mesos en funció de tres objectius: aprenentatge de la llengua, progrés en l’àmbit laboral i establiment de vincles socials.

El pla preveu que cada persona que s’aculli al programa compti amb un grup d’entre tres i cinc mentors que es poden inscriure en el web del departament i que hauran de passar un procés de selecció previ i dedicar entre dues i quatre hores setmanals durant un any a aquesta activitat.

Amorós anuncià que «el refugi és un deure dels països democràtics», que el PCR té «cobertura jurídica clara», i que per al programa pilot es necessiten unes 500 persones disposades a fer de mentores «que acompanyin els refugiats».

El secretari explicà que el PCR es basa «en les millors experiències internacionals, com el cas del Canadà», i en «actuacions locals d’èxit com la mentoria social», i ha assegurat que la política s’avaluarà segons el seu resultat i no segons els procediments, cosa que permetrà una eficiència més gran.

Bassa ha lamentat «la política restrictiva de l’Estat», que dificulta «el compromís del Govern i el Parlament d’acollir a 4.500 persones el més aviat possible», i ha recordat que Catalunya ofereix a dia d’avui 1.250 places per a persones refugiades o demandants d’asil a 45 municipis diferents.

Temas

  • CATALUNYA

Lea También