La Jove troba 'legítima i respectable' la decisió del cartell de Sant Fèlix

El cap de colla dels liles, Carles Ribas, admet sentir 'la justa decepció' per no ser a Vilafranca, pero no vol 'fer-ne cap drama'

19 mayo 2017 23:26 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Decepció per no anar a Sant Fèlix? La justa pels que ens agraden molt els castells i diades tradicionals com aquesta, però no en farem cap drama», diu el cap de colla de la Jove de Tarragona, Carles Ribas. Els liles s’han quedat fora del cartell de Sant Fèlix, i això ha acabat de definir el calendari de la colla per aquesta temporada.

Ribas explica que «no volem entrar a valorar la decisió, crec que no ens toca, no volem valorar una diada on no hi participem», però destaca que «és una decisió totalment legítima i respectable». El cap de colla dels del Cós del Bou assegura que «el calendari de la Jove és potser un dels més potents del món casteller» i saben que «un any pots ser a Sant Fèlix i un altre no». També ha destacat «el respecte» que han tingut els administradors de la festa major vilafranquina, que els van anar a veure el mateix diumenge al vespre per comunicar-los la decisió.

Assegura que «en tot moment han complert els timings que ens van prometre, no tenim cap queixa», i afegeix que «no passa res, al nostre calendari la diada no hi era i ara continua sense ser-hi, la plaça és sobirana de decidir quines colles volen que hi actuïn, i no ens tornarem bojos per demostrar una cosa que no toca».

Des de l’anunci del cartell de la diada, les xarxes socials s’han omplert de comentaris i especulacions sobre si la diada de El Catllar servirà per portar els castells que la Jove de Tarragona tenia pensat portar a Vilafranca. «Parlar ara d’aquesta diada i de quins castells hi portarem és una estupidesa, no té cap sentit», comenta Ribas, si bé assegura que «aquesta és una de les diades fora de casa més importants per nosaltres, i sempre hi hem anat amb tot el que hem tingut en aquell moment, la colla se l’estima molt». Però el cap de colla és prudent i no vol avançar encara cap objectiu per aquesta temporada. De moment, Carles Ribas assegura que no pensa més enllà de «la diada del dia 28 de març a Riudecanyes, on començarem la temporada».

 

Les raons de l’organització

Per la seva banda, els administradors de la Festa Major van justificat ahir en roda de premsa el retorn dels Minyons de Terrassa dient que han volgut «escollir les colles més tradicionals». Els organitzadors van explicar que la Jove de Tarragona s’ha sentit «dolguda» per la decisió, tot i que «han acabat comprenent el criteri». Per evitar descartar-la, es van plantejar organitzar una diada amb cinc colles, però la idea va quedar descartada per por de tenir un excés d’aforament a la plaça i també per motius econòmics.

Comentarios
Multimedia Diari